iltasyazilim
FD Üye
Kalsiyum Bombası Kefir Tarifi İçin Malzemeler
*Kefir mayası(34 tane)
*2 bardak süt
Kalsiyum Bombası Kefir Tarifi Yapılışı Merhabalar Sağlığını seven sağlıklı yaşamak için çaba harcayan arkadaşlar Kefir vazgeçilmez içeceğimiz ama tabi hazır almak yerine kendimiz yapmakta çok önemli çünkü kefiri 2 gün içerisinde tüketmek gerekiyor Çoğumuz zamanı olmadığını yada zor olacağını uğraşamayacağını düşündüğü için yapmıyor aslında 5 dakikalık bi iş Kefir mayamızın miktarına göre kullanacağımız süt miktarı değişir ben aktardan aldım kefirim üç parça ve çok küçüktü 1 çay bardağıyla başladım iki su bardağına kadar artırdım Kefir mayalarken dikkat etmemiz gereken püf noktalar var ve bunlara dikkat etmezsek kefir mayamız bozulabilir 1 Kefir mayamıza asla metal kaşık değdirmeyeceğiz 2 Çok sıcak ve çok soğuk sütle birden temas ettirmeyeceğiz 3 Cam şişede mayalayacağız 4 Kullandığımız süzgeç plastik olacak Metal süzgeç kullanmayacağız 2 su bardağı sütümüzü oda sıcaklığına getiriyoruz 25 30 derece olacak Sıcaklığı serçe parmağımızı süte batırdığımızda ne sıcak ne soğuk hissetmeyerek ayarlayabiliriz Cam kavanoza ister önce kefirlerimizi ister sütümüzü ekleyelim yani kefir mayamızla sütü buluşturalım ve üzerine hava alabileceği bir örtü yada havlu kapatalım karanlık bir yere mutfak dolabı içine kaldıralım en az 18 saat en fazla 36 saat mayalayalım ben 2425 saat mayalıyorum Mayalama süresi geçince kavanozumuzdan başka bir kavanoza yada büyük bir bardağa plastik süzgeç yardımıyla kefiri süzüyorum tahta kaşık kullanıyoruz mayalarımızı ezmemeye dikkat edelim Süzdükten sonra hemen yeniden mayalama gerçekleştirebiliriz Eğer mayalama yapmayacaksak küçücük bir cam kavanoza biraz süt koyup mayamızı içine bırakıp buzdolabına kaldırabiliriz Süt yoksa sütte olur 1 haftadan fazla mayamızı aynı suda yada sütte bekletmeyelim değiştirelim Eğer daha uzun mayalama yapmayacaksak kefir mayamızı buzluğa atabiliriz Kolay gelsin Afiyet şifa olsun
*Kefir mayası(34 tane)
*2 bardak süt
Kalsiyum Bombası Kefir Tarifi Yapılışı Merhabalar Sağlığını seven sağlıklı yaşamak için çaba harcayan arkadaşlar Kefir vazgeçilmez içeceğimiz ama tabi hazır almak yerine kendimiz yapmakta çok önemli çünkü kefiri 2 gün içerisinde tüketmek gerekiyor Çoğumuz zamanı olmadığını yada zor olacağını uğraşamayacağını düşündüğü için yapmıyor aslında 5 dakikalık bi iş Kefir mayamızın miktarına göre kullanacağımız süt miktarı değişir ben aktardan aldım kefirim üç parça ve çok küçüktü 1 çay bardağıyla başladım iki su bardağına kadar artırdım Kefir mayalarken dikkat etmemiz gereken püf noktalar var ve bunlara dikkat etmezsek kefir mayamız bozulabilir 1 Kefir mayamıza asla metal kaşık değdirmeyeceğiz 2 Çok sıcak ve çok soğuk sütle birden temas ettirmeyeceğiz 3 Cam şişede mayalayacağız 4 Kullandığımız süzgeç plastik olacak Metal süzgeç kullanmayacağız 2 su bardağı sütümüzü oda sıcaklığına getiriyoruz 25 30 derece olacak Sıcaklığı serçe parmağımızı süte batırdığımızda ne sıcak ne soğuk hissetmeyerek ayarlayabiliriz Cam kavanoza ister önce kefirlerimizi ister sütümüzü ekleyelim yani kefir mayamızla sütü buluşturalım ve üzerine hava alabileceği bir örtü yada havlu kapatalım karanlık bir yere mutfak dolabı içine kaldıralım en az 18 saat en fazla 36 saat mayalayalım ben 2425 saat mayalıyorum Mayalama süresi geçince kavanozumuzdan başka bir kavanoza yada büyük bir bardağa plastik süzgeç yardımıyla kefiri süzüyorum tahta kaşık kullanıyoruz mayalarımızı ezmemeye dikkat edelim Süzdükten sonra hemen yeniden mayalama gerçekleştirebiliriz Eğer mayalama yapmayacaksak küçücük bir cam kavanoza biraz süt koyup mayamızı içine bırakıp buzdolabına kaldırabiliriz Süt yoksa sütte olur 1 haftadan fazla mayamızı aynı suda yada sütte bekletmeyelim değiştirelim Eğer daha uzun mayalama yapmayacaksak kefir mayamızı buzluğa atabiliriz Kolay gelsin Afiyet şifa olsun