iltasyazilim
FD Üye
Kambe Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*4 kg kambe biberi
*Tuz
*Şeker
*Sarımsak
*Sıvı yağ
*Sirke
Kambe Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Mutlu sağlıklı günler dileği ile sonbahar ile birikti kış hazırlıkları yoğunlukta şimdi sizlere severek yediğimiz bir turşu tarifi vereceğim umarım sizde dener ve seversiniz Şimdi geçelim tarifine
Ben 4 kilo kambe biberi kullandım 2 si kırmızı 2 si yeşil ilk önce sapları çıkarıp tohumları temizlenir pişirme kağıdı serdiğimiz fırın temsimizin içine yerleştirilerek her birinin içine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ,1 tatlı kaşığı sirke ve her birine 1 diş sarımsak doğrayalım 200° fırında kızarmadan başlayana kadar tutalım her bir kavanoza 1 fincan sıvı yağ koyup fırından çıkardığımız biberleri yerleştirin, üzerini sirke ile dolduralım ,sıcak suda beklemiş kapakları sıkıca kapatıp ters çevirelim İyice soğuyana kadar bırakalım Kışlık turşumuz hazır Açtıktan sonra buzdolabına saklayalım Afiyet olsun
*4 kg kambe biberi
*Tuz
*Şeker
*Sarımsak
*Sıvı yağ
*Sirke
Kambe Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Mutlu sağlıklı günler dileği ile sonbahar ile birikti kış hazırlıkları yoğunlukta şimdi sizlere severek yediğimiz bir turşu tarifi vereceğim umarım sizde dener ve seversiniz Şimdi geçelim tarifine
Ben 4 kilo kambe biberi kullandım 2 si kırmızı 2 si yeşil ilk önce sapları çıkarıp tohumları temizlenir pişirme kağıdı serdiğimiz fırın temsimizin içine yerleştirilerek her birinin içine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ,1 tatlı kaşığı sirke ve her birine 1 diş sarımsak doğrayalım 200° fırında kızarmadan başlayana kadar tutalım her bir kavanoza 1 fincan sıvı yağ koyup fırından çıkardığımız biberleri yerleştirin, üzerini sirke ile dolduralım ,sıcak suda beklemiş kapakları sıkıca kapatıp ters çevirelim İyice soğuyana kadar bırakalım Kışlık turşumuz hazır Açtıktan sonra buzdolabına saklayalım Afiyet olsun