Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kamerunun Yönetim Şekli

Kamerunun Yönetim Şekli

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kamerunun Idare Biçimi
Kamerunun Yönetim Şekli nedri
kamerum yönetimi hakkında bilgi

Daha önce Doğu ve Batı Kamerun'un oluşturduğu bir federal cumhuriyet olan Kamerun birleşerek tek bir cumhuriyet şeklini aldı Hâlen, 2 Haziran 1972'de yürürlüğe giren bir anayasayla yönetilmektedir Ülkede normalde çok partili demokratik sistem hâkim olmakla birlikte iktidar partisinin ağırlığı her alanda hissedilmektedir Devletin en üstteki yöneticisi devlet başkanı, hükümet başkanı ise başbakandır 180 kişilik bir parlamentosu bulunmaktadır Parlamento üyeleri ve lokal yöneticiler genel seçimlerle belirlenir Cumhurbaşkanı da parlamento üyeleri, belediye meclisleri üyeleri ve danışmanlar kadar seçilir Kamerun, BM, İKÖ (İslâm Konferansı Örgütü), Afrika Birliği, Afrika Antiller ve Pasifik Sözleşmesi, IMF ( Milletlerarası Para Fonu), İslâm Kalkınma Bankası gibi milletlerarası örgütlere üyedir

Siyasi partiler: Kamerun'daki siyasi partilerin ilk olarak gelenleri şunlardır: Demokratik Millet Hareketi: Batı ülkeleriyle iyi geçinmeye çalışan bir partidir Bir Takım küçük partilerle işbirliği yaparak iktidarı elinde tutmaktadır Sosyal Demokrat Cephe: Jhon Fru Ndi'nin liderliğindeki bu parti adından da anlaşılacağı üzere sosyal demokrasiyi savunan sol bir partidir Muhalefetin başını çekmektedir

Idari bölünüş: 10 ille, 49 ilçeden meydana gelir *

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt