Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kamu Hizmeti Ölçütü

Kamu Hizmeti Ölçütü
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Halk Hizmeti Ölçütü Bibliyografya Rivero, op cit, s 30 31; Laubadère, Venezia ve Gaudemet, Mukavele, op cit, c Ben, s 4246; Chapus, Hukuk genel idare, op cit, c Ben, s 23; Bénoit, op cit, s 8182; Vedel ve Delvolvé, op cit, c Ben, s 111 115; Duran, op cit, s 2324 Kamu hizmeti (ölçüt) “Ulus hizmeti ölçütü, Fransa ' da 1900'lerin başından itibaren ortaya atılmıştır Bu ölçüt, Fransa'da Bordeaux Hukuk Fakültesi Dekanı Léon Duguit 92 (Leon Dügi okunur) (18591928) elçiler savunulmuş ve Roger Bonnard , Gaston Jèze , Louis Rolland , Roger Bonnard gibi yazarlar elçiler devam ettirilmiştir93 95 denir Bordeaux (mektep) böylece, bu kıstas üstüne kurulu olan idare hukuku anlayışına “kamu hizmeti (mektep) halk hizmeti ekolü veya kısaca “Bordeaux94 ekolü 96 Millet hizmeti ölçütü köklerini Fransız Anlaşmazlık Mahkemesinin 8 Şubat 1873 tarihli Blanco kararında bulur 97 Devletin Bu kıstas, Fransız Danıştayının (Konseyi) 6 Şubat 1903 tarihli Terrier kararı ve Anlaşmazlık Mahkemesinin 28 Şubat 1908 tarihli Feutry kararında da açıklama edilmiştir Millet hizmeti ölçütüne tarafından, kamu hizmetlerinin98 kuruluşuna ve işleyişine ilişkin olan şey bir idarî faaliyet oluşturur ve dolayısıyla idare hukukuna tâbidir ve böylece de bunlardan kaynaklanan uyuşmazlıklara idarî yargıda bakılır Bordeaux Okulu , yöneticilik hukukunu bir “ulus hizmetlerinin ulus hizmetleri hukuku (Kanun) yapmıştır99 Bu ekole göre, yöneticilik hukukunda şeyin temeli ve ölçütü halk hizmetleridir Bu ekol, idarî fonksiyonu, idarî işlemleri, idarenin sorumluluğunu, ulus mallarını, bayındırlık işlerini, idarî sözleşmeleri, idarî yargının tahsis alanını vs hep millet hizmeti ölçütüyle tanımlamıştır100 Kısacası, Millet hizmeti ekolüne tarafından, “halk hizmeti idare hukuku idarî adalet kavramları aralarında tam bir örtüşme vardır Ulus hizmeti, yöneticilik hukukunun tatbik alanını oluşturur ve bu alandaki bütün uyuşmazlıklar da idarî yargıya tâbidir  

858,496Konular
981,657Mesajlar
29,727Kullanıcılar
KaramsarSon üye
Üst Alt