Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kamu Kurumlarındaki İletişimsizlik Çıkmazı

Kamu Kurumlarındaki İletişimsizlik Çıkmazı
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Millet Kurumlarındaki İletişimsizlik Çıkmazı HALK KURUMLARINDAKİ İLETİŞİMSİZLİK ÇIKMAZINA BİR DARBE: “HALKLA İLİŞKİLER Senelerdir Halk Kurumlarında yıkılamayan tek şey, iletişimsizlik duvarı dediğimiz o büyük engel Halk kurumları bildiğimiz gibi halkın kurumları yani öteki bir deyişle gücün, hakimiyetin ve sözün halka ait olduğu yegane merkezlerdir Ulus dediğimiz açıklama ise kaynağını buradan alır Tek amaç; halkın ev sahipliği yaptığı bir konseptte yine halkın kendi sorunlarını çözebildiği, kabul ve saygı görebildiği bir platformda en iyi şartlarda ağırlanabilmesidir Bir millet kurumuna işimiz düştüğünde önce kapıdan içeriye adım atmaya korkarız Sebep tektir “KORKU neyin korkusu bu peki… Söyleyeyim iletişimsizlik korkusu Hani o bir türlü yıkamadığımız iletişimsizlik duvarı dedim ya İşte ta kendisi Hepimiz de var olan ve insanın doğasından geldiği kabul edilen bazı beklentiler vardır Bu beklentileri, nefes aldığı bu hayatta gerçekleşmediği takdirde insan; kendini çıkamayacağı bir fanusun içinde bulur Maalesef ancak yıllardan beri ulus kuruluşları insanı içine düştüğü bu fanustan kurtaramamaktadırVatandaş bu İletişimsizlik duvarını aşamadığı gibi üstelik kendini aşan derinlikte bir bürokrasi havuzunda boğulmak üzeredir İşte tam bu noktada artık küresel köy olarak tanımlanan dünyamızda kendine ufak bir yer edinebilmeyi amaçlayan, sahiden dünyada büyük bir pay edinmiş kayda değer bir bilim dalı devreye giriyor…HALKLA İLİŞKİLER… Dünya diyerek işi biraz fazlaca büyütmek istedim Çünkü zaten Türkiye’deki Kamu kurumlarında olmazsa olmazdır bir halkla ilişkiler yönetimi Halkla İlişkiler vatandaşla kurum arasında bir elçi görevini gördüğü için halkın dili olarak açıklama edilir ve bu şekilde kendini kabul ettirirVatandaşın yüreğini en iyi şekilde anlatabilen, aynı zamanda da vatandaşın yüreğine en iyi hitap edebilen bir ustadırKısacası insanların omzuna uzanan ferah bir eldir Kamu kurumlarındaki Halkla İlişkiler birimleri böylece stratejik bir tartı taşır Tam bu noktada halkla ilişkiler halkın sorunlarına çözüm getirecek en iyi yöntemlerin bulunmasını, kendine vazgeçilmez bir hedef olarak belirlemiştirİnsanlara kabul ve hürmet gördüğü, kendisine insan olarak değerinde verildiği bir platformda ağırlandığı hissini tahsis etmek, onun için bir varoluş amacıdır İnsanlara bu dünyadaki en manalı varlık olduklarını hatırlatır Halkla ilişkiler, yöneten ve yönetilen grubunu, bir arada ve birbiriyle karşılıklı paylaşımlar oluşturabilecekleri geniş bir aile statüsüne kavuşturur Ülkemizde de ne mutlu fakat yavaşça bundan böyle birçok ulus kurumu bu bilince sahip olmaya başlamış ve bu hoşgörüyle Halkla İlişkiler birimleri oluşturmaya başlamışlardır Millet artık nefes alabilecekleri, kendilerini açıklama edebilecekleri sosyal bir platforma kavuşmaya yeni yeni adım atmaya başlamıştır Ne dersiniz yavaşça duvar yıkılmaya başlıyor değil mi? Böyle kayda değer bir adım atılıp;resmi bir dairenin kapısından güven duyan adımların girecek olması beni şimdiden gururlandırıyor Unutmayın “Halkla İlişkiler Dünyasında insanlara güvenilir bir el uzatmak yaşamsal gururun tek varoluş kaynağıdır… İREM AKICI  

858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt