Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kan Portakallı Tavuk Kanadı

Kan Portakallı Tavuk Kanadı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

16 ya da 20 adet tavuk kanadı
4 adet dörde bölünmüş kan portakalı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) harissa sosu
2 yemek kaşığı ( 30 ml ) zeytinyağı
Az miktar doğranmış taze kişniş
Pudra şekeri
Tuz


Hazırlanışı

1aşama

Harissa sosu, zeytinyağı ve biraz tuzu bir kâseye alın ve iyice karıştırın Karışımı bir fırça yardımı ile tavuk kanatlarının üzerine sürün Kanatları barbekü ya da ızgara üzerinde kızartın

2aşama

Dörde böldüğünüz portakal dilimlerini hafifçe pudra şekerine daldırıp şişe çekin ve kanatlar kızarmaya başladığı sırada, birkaç dakika boyunca kararmadan esmerleşinceye kadar kanatlar ile beraber ızgara edin Tavuk kanallarının ve portakalların üzerlerine kişniş serperek hemen servis yapın



Lezzet Noktası

Blenderiniz var ise 78 adet kurutulmuş kırmızıbiber, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı (2,5 ml ) tuz, 1 tatlı kaşığı (5 ml) çekilmiş kimyon ve 1 su bardağı (120ml ) zeytinyağı kullanarak harissa sosunu kendiniz hazırlayabilirsiniz Karışımı hamur kıvamını alana kadar çekin, bir kavanoza aktarıp üzerini zeytin yağı ile kaplarsanız bu şekilde 1 ay muhafaza edebilirsiniz

Kaynak:YemekTarifleri

 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt