iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
16 ya da 20 adet tavuk kanadı
4 adet dörde bölünmüş kan portakalı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) harissa sosu
2 yemek kaşığı ( 30 ml ) zeytinyağı
Az miktar doğranmış taze kişniş
Pudra şekeri
Tuz
Hazırlanışı
1aşama
Harissa sosu, zeytinyağı ve biraz tuzu bir kâseye alın ve iyice karıştırın Karışımı bir fırça yardımı ile tavuk kanatlarının üzerine sürün Kanatları barbekü ya da ızgara üzerinde kızartın
2aşama
Dörde böldüğünüz portakal dilimlerini hafifçe pudra şekerine daldırıp şişe çekin ve kanatlar kızarmaya başladığı sırada, birkaç dakika boyunca kararmadan esmerleşinceye kadar kanatlar ile beraber ızgara edin Tavuk kanallarının ve portakalların üzerlerine kişniş serperek hemen servis yapın
Lezzet Noktası
Blenderiniz var ise 78 adet kurutulmuş kırmızıbiber, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı (2,5 ml ) tuz, 1 tatlı kaşığı (5 ml) çekilmiş kimyon ve 1 su bardağı (120ml ) zeytinyağı kullanarak harissa sosunu kendiniz hazırlayabilirsiniz Karışımı hamur kıvamını alana kadar çekin, bir kavanoza aktarıp üzerini zeytin yağı ile kaplarsanız bu şekilde 1 ay muhafaza edebilirsiniz
Kaynak:YemekTarifleri
16 ya da 20 adet tavuk kanadı
4 adet dörde bölünmüş kan portakalı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) harissa sosu
2 yemek kaşığı ( 30 ml ) zeytinyağı
Az miktar doğranmış taze kişniş
Pudra şekeri
Tuz
Hazırlanışı
1aşama
Harissa sosu, zeytinyağı ve biraz tuzu bir kâseye alın ve iyice karıştırın Karışımı bir fırça yardımı ile tavuk kanatlarının üzerine sürün Kanatları barbekü ya da ızgara üzerinde kızartın
2aşama
Dörde böldüğünüz portakal dilimlerini hafifçe pudra şekerine daldırıp şişe çekin ve kanatlar kızarmaya başladığı sırada, birkaç dakika boyunca kararmadan esmerleşinceye kadar kanatlar ile beraber ızgara edin Tavuk kanallarının ve portakalların üzerlerine kişniş serperek hemen servis yapın
Lezzet Noktası
Blenderiniz var ise 78 adet kurutulmuş kırmızıbiber, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı (2,5 ml ) tuz, 1 tatlı kaşığı (5 ml) çekilmiş kimyon ve 1 su bardağı (120ml ) zeytinyağı kullanarak harissa sosunu kendiniz hazırlayabilirsiniz Karışımı hamur kıvamını alana kadar çekin, bir kavanoza aktarıp üzerini zeytin yağı ile kaplarsanız bu şekilde 1 ay muhafaza edebilirsiniz
Kaynak:YemekTarifleri