iltasyazilim
FD Üye
Kanada nın Meşhur Yemekleri,
kanada nın ünlü yemeği,
Kanada Ünlü Yemekleri,
Kanadanın Ünlü Yemekleri nelerdir
Kuzey Amerika kıtasının kuzeyinde yer alan Kanada, etnik yapısı itibariyle değişik kültürleri içinde barındırıyor Bu kültür çeşitliliği öncelikle dil olmak üzere, ülke insanının hayat tarzının, yeme alışkanlığının ve yemek yemek kültürünün genel çizgisini oluşturuyor Fiilen ülke genelinde, yemek kültüründe fazla bariz farklılıklar değil Yüzyıllarca süren bu beraberlik kültürlerin kaynaşmasına yolaçmış Bariz farklılıklar ırksa yapıdan değil daha çok yöresel farklılıklardan kaynaklanıyor
Doğu ve batı kıyılarında daha ağırlıklı olarak deniz ürünleri tüketilirken, kıyılardan uzaklaştıkça orta bölgelerde ise sığır ve tavuk tüketiliyor
Zeytinyağı kıyı bölgelerde ağırlıklı olarak yemeklere katılırken, orta bölgelerde ise seçim her zaman ayçiçek yağı oluyor
Geleneksel günlere fazla yük veren Kanada insanı, böyle günlerde sofrasını da fazla özel yemeklerle donatıyor Bu yemekler daha çok pea soup, cipaille and sugar pie, braised rabbitve roast partnigetır
Kanada Yemek Kültürü
Geleneksel Kanada mutfağı, yerli av eti ve balığa dayanır Sebze ve salatalar nispeten daha az yer tutar Fiyat olarak içecek hariç iki çeşitlilik yemekten oluşan bir mönü 2545$ arasıdır
Newfoundland'in temel yemeği morinadır Farklı balık çeşitleriyle desteklenerek sunulur Adadaki restoranların çoğunda geyik ve fok eti satış yasaktır, fakat çoğu ada sakini takvim av mevsiminden istifade ederek bu hayvanlardan avlarlar ve eğer imkanınız olursa siz de bu avlardan yiyebilirsiniz
Denize yakın yerlerde, parçalara ayrılmış ya da bütün, haşlanmış veya ızgara ıstakoz yaygındır Bunlar, balık çeşitleriyle birlikte de servis yapılır Nova Scotia çekirdeksiz yemişleriyle, Solomon Gundy, Annapolis Valley elmalı payıyla meşhurdur Her ne değin Great Lakes'in maruz kaldığı kirlilikten negatif etkileniyorsa da balık, Ontario'nun en esas ürünüdür Beyaz balık, göl balığı, turna balığı mutlaka tadılması gerekenler arasındadır Bu ürünlere eyaletin kuzey bölgelerinde güneyden daha basit ulaşabileceğinizi de aklınızda bulundurun
Domuz eti, Fransız usulü yemekleriyle de ün yapan Québec diyetinin manâlı bir unsurudur Quebec'in bir takım yemekleri isim vererek örneklendirmeye değerinde: Fransız bezelye çorbası, tourtières (etli börek) ve poutine (soslu ve lor peynirli patates kızartması) Atlantik eyaletlerinde Acadian Fransızlar rapie pie (paté à la rapure) bütün nişastası dargın, hamur kıvamında patates rendesiyle kaplanmış bir çeşitlilik etli börek (et veya tavukla yapılan) Quebec bununla beraber dünyanın bir numaralı isfendan (maple) şurubu (isfendan ağacının özünden alınan pekmez) üreticisi olarak ün yapmıştır
Kanada çok nitelikli peynirler, özellikle de cheddars üretir Her iki kıyı şeridinde de çokça, lezzetli deniz ürünleri makul fiyatlara bulunabilir
British Columbia mutfağında da balık ve diğer kabuklu deniz ürünlerinden oluşan çeşitler önemli yer tutar Ayrıca birkaç yerde, bilhassa de Wanuskewin Heritage Park'ta, Saskatoon, Saskatchewan'da yerli insanların işlettiği restoranlar vardır ki buralarda geyik (karaca) ve buffalo eti yeme imkanı bulabilirsiniz
Bazı istisnalar olmakla birlikte Manitoba'daki Ukrayna kuruluşları gibi Kanada'nın ırksa restoranları şehirlerde toplanmıştır Diğerleriyle kıyaslandığında Japon lokantaları daha meşhur ve daha pahalıdır; İtalyan yemekleri oldukça popüler ve ucuzdur; bunların haricinde Hint restoranları da ucuzdur Orta Kanada'da yaygın olan Doğu Avrupa yemekleri oldukça güzeldir Hem ülke genelinde ucuz Çin restoranları da mevcuttur Fransız yemeklerini de kolaylıkla bulabilirsiniz, oysa bu yemeklerin Québec dışındaki yerlerde epeyce fiyatı yüksek olduğu unutulmamalıdır *
kanada nın ünlü yemeği,
Kanada Ünlü Yemekleri,
Kanadanın Ünlü Yemekleri nelerdir
Kuzey Amerika kıtasının kuzeyinde yer alan Kanada, etnik yapısı itibariyle değişik kültürleri içinde barındırıyor Bu kültür çeşitliliği öncelikle dil olmak üzere, ülke insanının hayat tarzının, yeme alışkanlığının ve yemek yemek kültürünün genel çizgisini oluşturuyor Fiilen ülke genelinde, yemek kültüründe fazla bariz farklılıklar değil Yüzyıllarca süren bu beraberlik kültürlerin kaynaşmasına yolaçmış Bariz farklılıklar ırksa yapıdan değil daha çok yöresel farklılıklardan kaynaklanıyor
Doğu ve batı kıyılarında daha ağırlıklı olarak deniz ürünleri tüketilirken, kıyılardan uzaklaştıkça orta bölgelerde ise sığır ve tavuk tüketiliyor
Zeytinyağı kıyı bölgelerde ağırlıklı olarak yemeklere katılırken, orta bölgelerde ise seçim her zaman ayçiçek yağı oluyor
Geleneksel günlere fazla yük veren Kanada insanı, böyle günlerde sofrasını da fazla özel yemeklerle donatıyor Bu yemekler daha çok pea soup, cipaille and sugar pie, braised rabbitve roast partnigetır
Kanada Yemek Kültürü
Geleneksel Kanada mutfağı, yerli av eti ve balığa dayanır Sebze ve salatalar nispeten daha az yer tutar Fiyat olarak içecek hariç iki çeşitlilik yemekten oluşan bir mönü 2545$ arasıdır
Newfoundland'in temel yemeği morinadır Farklı balık çeşitleriyle desteklenerek sunulur Adadaki restoranların çoğunda geyik ve fok eti satış yasaktır, fakat çoğu ada sakini takvim av mevsiminden istifade ederek bu hayvanlardan avlarlar ve eğer imkanınız olursa siz de bu avlardan yiyebilirsiniz
Denize yakın yerlerde, parçalara ayrılmış ya da bütün, haşlanmış veya ızgara ıstakoz yaygındır Bunlar, balık çeşitleriyle birlikte de servis yapılır Nova Scotia çekirdeksiz yemişleriyle, Solomon Gundy, Annapolis Valley elmalı payıyla meşhurdur Her ne değin Great Lakes'in maruz kaldığı kirlilikten negatif etkileniyorsa da balık, Ontario'nun en esas ürünüdür Beyaz balık, göl balığı, turna balığı mutlaka tadılması gerekenler arasındadır Bu ürünlere eyaletin kuzey bölgelerinde güneyden daha basit ulaşabileceğinizi de aklınızda bulundurun
Domuz eti, Fransız usulü yemekleriyle de ün yapan Québec diyetinin manâlı bir unsurudur Quebec'in bir takım yemekleri isim vererek örneklendirmeye değerinde: Fransız bezelye çorbası, tourtières (etli börek) ve poutine (soslu ve lor peynirli patates kızartması) Atlantik eyaletlerinde Acadian Fransızlar rapie pie (paté à la rapure) bütün nişastası dargın, hamur kıvamında patates rendesiyle kaplanmış bir çeşitlilik etli börek (et veya tavukla yapılan) Quebec bununla beraber dünyanın bir numaralı isfendan (maple) şurubu (isfendan ağacının özünden alınan pekmez) üreticisi olarak ün yapmıştır
Kanada çok nitelikli peynirler, özellikle de cheddars üretir Her iki kıyı şeridinde de çokça, lezzetli deniz ürünleri makul fiyatlara bulunabilir
British Columbia mutfağında da balık ve diğer kabuklu deniz ürünlerinden oluşan çeşitler önemli yer tutar Ayrıca birkaç yerde, bilhassa de Wanuskewin Heritage Park'ta, Saskatoon, Saskatchewan'da yerli insanların işlettiği restoranlar vardır ki buralarda geyik (karaca) ve buffalo eti yeme imkanı bulabilirsiniz
Bazı istisnalar olmakla birlikte Manitoba'daki Ukrayna kuruluşları gibi Kanada'nın ırksa restoranları şehirlerde toplanmıştır Diğerleriyle kıyaslandığında Japon lokantaları daha meşhur ve daha pahalıdır; İtalyan yemekleri oldukça popüler ve ucuzdur; bunların haricinde Hint restoranları da ucuzdur Orta Kanada'da yaygın olan Doğu Avrupa yemekleri oldukça güzeldir Hem ülke genelinde ucuz Çin restoranları da mevcuttur Fransız yemeklerini de kolaylıkla bulabilirsiniz, oysa bu yemeklerin Québec dışındaki yerlerde epeyce fiyatı yüksek olduğu unutulmamalıdır *