Arsa satın alan vatandaşlar ise Kanal İstanbul’un yapılmasını bekleyip ellerindeki emlakı satmak istemiyor.
Kanal İstanbul projesinin en kıymetli kısımlarından olan Küçükçekmece gölü ile Sazlıdere Barajı ortasındaki güzergah yakınlarında arsa fiyatları yükselişe geçti. Başakşehir civarlarında tabu alan vatandaşlar ise Kanal İstanbul’un yapılmasını bekliyor.
Güzergahta kimi yerlerinde gecekondu ve tapusu olmayan konutlar bulunuyor. Arsa satın alan vatandaşlar ise Kanal İstanbul Projesinin yapıldıktan sonra yerlerini satmayı bekliyor. Kimi vatandaşlar ise satın aldıkları yerlere mesken yapıp Kanal İstanbul görüntüsü seyretmeyi istiyor. İstanbul için hayati kıymete sahip olan Kanal İstanbul Projesinin yapılacağı olan Küçükçekmece gölü ile Sazlıdere Barajı ortasındaki güzergah havadan görüntülendi. Küçükçekmece gölü bitimi ile Sazlıdere Barajı ortasındaki yaklaşık 6 kilometre olan kısmı projenin en değerli kısımlarından. Kanalın geçeceği güzergahta tır garajları, gecekondular bulunurken bir çok alanda sazlıkların içerisinde yer alıyor.
“Arsa fiyatlarında tekrar yükselme oldu”
Başahşehir’de emlakçılık yapan Nevzat Otay, “30 yıldır bu civarda emlakçılık yapıyorum bölgede arsa fiyatlarında çok gelişme olduğunu görmedim. Kanal İstanbul projesi ortaya çıktı, emlak bin lira ise bin 200 liraya çıktı. Kanal İstanbul projesi birinci çıktığı günlerde arsa fiyatları bir yükselme gösterdi fakat sonrasında düştü. Şu anda arsa fiyatlarında yeniden bir yükselme oldu. Birden fazla vatandaş bütçesine nazaran yatırım maksatlı arsa alıyor daha imara açılmadığı için satılan yerler” halinde konuştu.
"Yapılan kanalı ben seyretmek istiyorum”
Mesken yapmak için arsa almayı düşündüğünü tabir den Metin Çiftçi, “Bir arsa almak için emlakçıya geldim. Ailemle birlikte oturacağım bir mesken yaptırmak için arsa lazım. Kanal İstanbul projesinin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz, ülkemiz için çok yararlı ve kıymetli bir proje. Bizim yerlerimiz yabancılara verilirse bizim için makûs olur, yapılan kanalı ben seyretmek istiyorum. Vatandaşların elinde 100- 150 metrekarelik emlak var şayet TOKİ buraya gelirse vatandaşların şad ederek konut yapması gerekiyor” dedi.
Projenin toplam uzunluğu 40- 45 kilometre olması bekleniyor. İstanbul Boğazından geçen tankerlerin oluşturduğu riskin, proje sayesinde ortadan kaldırılması hedefleniyor.