iltasyazilim
FD Üye
Arama yaptım bulamadım paylaşmaya karar verdim
Kandil Simidi
Malzemeler :
5,5 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı süt
7 çay kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kasığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Yapılışı :
Unu derin bir kaba koyup margarini una yediriniz Sıvı yağ, süt, 1 yumurta akı, mahlep, kabartma tozu, şeker ve tuz ilave edip karıştırarak bir hamur yapınız 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde 2 cm çapında silindir şekli veriniz İki ucunu birleştirip halka yaparak yağlanmış tepsiye bir parmak aralıklı yerleştiriniz Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu ve susam serpiniz Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz
Afiyet Olsun alıntıdır
Kandil Simidi
Malzemeler :
5,5 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı süt
7 çay kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kasığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Yapılışı :
Unu derin bir kaba koyup margarini una yediriniz Sıvı yağ, süt, 1 yumurta akı, mahlep, kabartma tozu, şeker ve tuz ilave edip karıştırarak bir hamur yapınız 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde 2 cm çapında silindir şekli veriniz İki ucunu birleştirip halka yaparak yağlanmış tepsiye bir parmak aralıklı yerleştiriniz Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu ve susam serpiniz Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz
Afiyet Olsun alıntıdır