iltasyazilim
FD Üye
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram margarin terayağ da kullanabilirsiniz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı su
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı dolu olsun şeker
*1 tatlı kaşığı tuz çok dolu olmasın
*1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
*2 yemek kaşığı nişasta
*Alabildiğince un
Üzerine;
*Çörek otu
*Susam
*Yumurta sarısı
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Margarin oda sıcaklığında beklemiş olsun Yoğuracağınız kaba margarin sıvı yağ ve yumurta akını alıp iyice karıştırın Kaba su sirke tuz şekeri ekleyip biraz daha karıştırın Sonra nişasta kabartma tozu ve alabildiğince un ekleyin Hamur cıvık yada sert olmayacak şekilde ayarlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin Üzerine yumurta sarısı ve susamları ekleyip fırına sürün
*150 gram margarin terayağ da kullanabilirsiniz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı su
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı dolu olsun şeker
*1 tatlı kaşığı tuz çok dolu olmasın
*1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
*2 yemek kaşığı nişasta
*Alabildiğince un
Üzerine;
*Çörek otu
*Susam
*Yumurta sarısı
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Margarin oda sıcaklığında beklemiş olsun Yoğuracağınız kaba margarin sıvı yağ ve yumurta akını alıp iyice karıştırın Kaba su sirke tuz şekeri ekleyip biraz daha karıştırın Sonra nişasta kabartma tozu ve alabildiğince un ekleyin Hamur cıvık yada sert olmayacak şekilde ayarlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin Üzerine yumurta sarısı ve susamları ekleyip fırına sürün