iltasyazilim
FD Üye
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gam tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kasığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*2 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*Simidi batırmak için su, pekmez, kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ,mahlep ,yoğurt ,karıştırılır Üzerine tuz ve şeker eklenir yavaş yavaş un eklenir 1 paket kabartma tozu unun üzerine dökülür ve sirke üzerine eklenip köpürtülür Kalan un eklenip hamur yoğurulup 10 dk kadar dinlendirilir, ince rulolar yaparak hamura halka şekli verilip pekmezli su karışımına batırılıp kavrulmuş susama bulanıp, 170 derecede pişirilir
*125 gam tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kasığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*2 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*Simidi batırmak için su, pekmez, kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ,mahlep ,yoğurt ,karıştırılır Üzerine tuz ve şeker eklenir yavaş yavaş un eklenir 1 paket kabartma tozu unun üzerine dökülür ve sirke üzerine eklenip köpürtülür Kalan un eklenip hamur yoğurulup 10 dk kadar dinlendirilir, ince rulolar yaparak hamura halka şekli verilip pekmezli su karışımına batırılıp kavrulmuş susama bulanıp, 170 derecede pişirilir