iltasyazilim
FD Üye
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağ veya margarin
*1 yumurta ( sarısı içine akı dışına )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı sirke ( ben elma sirkesi kullandım )
*2 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 paket susam isteğe göre içerisine çörek otu da eklenebilir
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Öncelikle bir paket margarinimizi ikiye bölüyoruz Yarısını eritiyoruz diğer yarısını karışımı hazırlayacağımız kabın içine alıyoruz
Erittiğimiz yağımızı, diğer sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker, sirke, yumurta ve kabartma tozumuzu kabımıza koyup güzelce karıştırıyoruz
Kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelince kabımızın üstünü streç film ile kapatıp 2025 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz
Ardından simitlerimizi ne kadar büyüklükte yapmak istiyorsak o kadar hamur koparıp silindir şekline getirip iki ucunu birbirine yapıştırıyoruz
Önce yumurtanın akına sonra susama batırıp tepsimize diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
?? Herkese Afiyet Olsun Hayırlı Kandil’ler ??
*250 gr tereyağ veya margarin
*1 yumurta ( sarısı içine akı dışına )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı sirke ( ben elma sirkesi kullandım )
*2 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 paket susam isteğe göre içerisine çörek otu da eklenebilir
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Öncelikle bir paket margarinimizi ikiye bölüyoruz Yarısını eritiyoruz diğer yarısını karışımı hazırlayacağımız kabın içine alıyoruz
Erittiğimiz yağımızı, diğer sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker, sirke, yumurta ve kabartma tozumuzu kabımıza koyup güzelce karıştırıyoruz
Kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelince kabımızın üstünü streç film ile kapatıp 2025 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz
Ardından simitlerimizi ne kadar büyüklükte yapmak istiyorsak o kadar hamur koparıp silindir şekline getirip iki ucunu birbirine yapıştırıyoruz
Önce yumurtanın akına sonra susama batırıp tepsimize diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
?? Herkese Afiyet Olsun Hayırlı Kandil’ler ??