iltasyazilim
FD Üye
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük boy çay sıvı yağ
*125 gr margarin
*1 çorba kaşığı yoğurt
*2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
*2 çorba kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*35 4 su bardağı un
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Merhaba mübarek günler için Kandil simidi Yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) ,margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz
Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz
İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz
Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*1 büyük boy çay sıvı yağ
*125 gr margarin
*1 çorba kaşığı yoğurt
*2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
*2 çorba kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*35 4 su bardağı un
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Merhaba mübarek günler için Kandil simidi Yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) ,margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekliyoruz
Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz
İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz
Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz