iltasyazilim
FD Üye
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta sarısı içine beyazı üstüne
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 tatlı kaşığı mahlep
*2 tatlı kaşığı beyaz sirke
*Aldığı* kadar un
*Susam
*
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağın içine yoğurt, sıvı yağ yumurta sarısı ve sirkeyi ilave ederek yoğururuz
Ardından tuzu ve mahlepi ve ölçülü bir şekilde unu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ederiz
10 dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak halka seklini verelim ,önce yumurta beyazına ardından susama batırarak kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında yaklaşık 2530 dakika kızartıyoruz Afiyet olsun
*1 paket tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta sarısı içine beyazı üstüne
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 tatlı kaşığı mahlep
*2 tatlı kaşığı beyaz sirke
*Aldığı* kadar un
*Susam
*
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağın içine yoğurt, sıvı yağ yumurta sarısı ve sirkeyi ilave ederek yoğururuz
Ardından tuzu ve mahlepi ve ölçülü bir şekilde unu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ederiz
10 dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak halka seklini verelim ,önce yumurta beyazına ardından susama batırarak kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında yaklaşık 2530 dakika kızartıyoruz Afiyet olsun