Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandıralı ekolü Büyükşehir Konservatuvarı'nda yaşayacak

Kandıralı ekolü Büyükşehir Konservatuvarı'nda yaşayacak
0
118

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

Türkiye’nin yetiştirdiği en kıymetli klarnet virtüözlerinden Mustafa Kandıralı ekolü Büyükşehir Konservatuvarı’nda gelecek jenerasyonlara aktarılacak

Türkiye’nin klasik klarnet alanında yetiştirdiği en kıymetli virtüözlerinden Kandıra doğumlu merhum Mustafa Kandıralı’nın ismi ve ekolü Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda yaşayacak. Mustafa Kandıralı’nın tıpkı vakitte yeğeni olan ve klarnet topluluğunda Kandıralı ekolünü devam ettiren Türkan Kandıralı, 2022-2023 eğitim-öğretim periyodunda Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın eğitim takımında yer alacak. Büyük usta, Konservatuvarda sol klarnet derslerine girecek. Türkan Kandıralı’nın Büyükşehir Konservatuvarda ders verecek olması öğrenciler için değerli bir talih olurken, merhum Mustafa Kandıralı’nın usulünü da gelecek jenerasyonlara taşıyacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ailesi’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getiren Türkan Kandıralı, “Hayatımda aldığım en övünülecek tekliflerden biri oldu. Klarnetin dünyada duyulmamış ses tonlarını amcam merhum Mustafa Kandıralı ve ben biliyorum. Tüm bu bilgi birikimini ve Kandıralı ekolünü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda genç jenerasyonlara, öğrencilerime aktarmaya çalışacağım. Bana bu fırsatı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” dedi.

EYLÜL’DE KONSERVATUVARDAKİ DERSLERİNE BAŞLAYACAK

Türkan Kandıralı, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’ndaki derslerine Eylül ayı itibariyle başlayacak. Üstat Kandıralı haftada bir gün geleceğin klarnet virtüözlerini yetiştirecek. Türkan Kandıralı’nın Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda ders verecek olması, sanat etraflarının yanı sıra konservatuvar öğrencileri ve velileri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

HAYATIMDA ALDIĞIM EN ÖVÜNÜLECEK TEKLİF

Yeni eğitim devrinde Konservatuvar’ın eğitim takımında yer alacak olan Türkan Kandıralı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ailesi’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. Türkiye’nin yaşayan en değerli klarnet virtüözlerinden olan Türkan Kandıralı, “Bu teklif bana yapıldığında çok gurur duydum. Hayatımda aldığım en övünülecek tekliflerden biri oldu” dedi.

KANDIRALI EKOLÜ BÜYÜKŞEHİR KONSERVATUARI’NDA

Klarnetin dünyada duyulmamış ses tonlarını amcası merhum Mustafa Kandıralı ve kendisinin bildiğini kaydeden Türkan Kandıralı, “Tüm bu bilgi birikimini ve Kandıralı ekolünü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda genç jenerasyonlara, öğrencilerime aktarmaya çalışacağım” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Kandıralı ekolünün Büyükşehir Konservatuvarı’nda yaşayacak olmasına tekrar değinen Türkan Kandıralı, “Bu tıpkı vakitte klarnetin gelişimi için de büyük bir hizmettir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu manada değerli bir sanat teşebbüsü yapmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Tahir Büyükakın’a sanata olan bu manalı bakış açısı için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

İLK ADIM KANDIRA KLARNET GECESİNDE ATILDI

Türkan Kandıralı’nın Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ile gönül bağı geçtiğimiz günlerde Kandıra’da yapılan Klarnet Gecesi’nde atıldı. Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın simgesi klarneti düzenlediği harika bir gece ile dünyaya tanıttı. Klarnetin Türkiye’deki en değerli isimleri Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici birebir sahnede bir ortaya gelerek klarnete adeta nefese oldu. Sanatkarlar seslendirdikleri yapıtlarla, birebir vakitte Kandıra’nın yetiştirdiği merhum Mustafa Kandıralı’yı da anmış oldu.

TÜRKAN KANDIRALI’DAN MÜKEMMEL PERFORMANS

Kandıralı ekolünün yaşayan dev isim Türkan Kandıralı gecede adeta devleşti. Türkan Kandıralı yapıtları seslendirmedeki ustalığı ve performansı ile Kandıralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

YETENEK İMTİHANLARI İÇİN SON MÜRACAAT TARİHİ 31 AĞUSTOS

Bu ortada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın yetenek imtihanları için müracaat mühleti 31 Ağustos Çarşamba günü sona eriyor. Yetenek imtihanlarına girecek olan öğrenciler, imtihan kayıtlarını Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapacak. Büyükşehir Belediye Konservatuvarının imtihanları, 3-4 Eylül tarihleri ortasında gerçekleştirilecek.

YENİ EĞİTİM PERİYODU KAYITLARI 7-13 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Konservatuvarın yeni eğitim devri kayıtları ise 7-13 Eylül tarihleri ortasında yapılacak. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin hakları yedek öğrencilere geçecek. Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda yeni eğitim devri 19 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı