Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kanlıca Mantar Sote (Dondurucudan)

Kanlıca Mantar Sote (Dondurucudan)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kanlıca Mantar Sote (Dondurucudan) Tarifi İçin Malzemeler

*Kanlıca mantarı yaklaşık 1 kilo
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı tuz
*İsteğe bağlı bir miktar karabiber ve kırmızı biber

Kanlıca Mantar Sote (Dondurucudan) Tarifi Yapılışı
Mevsiminde toplayıp, temizleyip, poşetleyip dondurucuya kaldırdığımız mantarımızı çıkartıyoruz Donmuş şekliyle,yapışmayacak bir tencereye birazda su koyup,bir süre kaynatıyoruz,buzu eriyor (Çiğse biraz daha süreyi uzun tutup, bir miktar pişiriyoruz) Ben hafif kavruklayıp, alazlayıp dondurucuya kaldırıyorum,ikisi arasında lezzet farkı oluyor Biz bu şekilde daha lezzetli bulduğumuz için alazlıyoruz )Suyunu tamamen çekince yağ koyup, soğanı da doğruyoruz Soğanları da yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz Tuz, karabiber, pulbiber katıyoruz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt