İyi beslenmenin kansere karşı koruyucu bir etkisi olduğu gerceğine karşı cıkmak zordur Geriye kalan soru şudur: Halihazırda kanser olmuş hastalar icin ideal beslenme ya da besinsel mudahale etkili bir tedavi yaklaşımı olabilir mi? Eğer kanserseniz uyguladığınız diyet bir fark yaratabilir mi? Bilimsel datalar bu sorulara cevapların evet olduğunu gostermektedir
Bu soruların yanıtlarını arayan araştırmacılar, kanserli kadınları incelemiş ve diyetteki doymuş yağın kanserin daha hızlı yayılmasına yol actığını bulmuşlardır Diğer araştırmacılar da benzer sonuclara ulaşmışlardır Halihazırda kanseri olan bir kadının olme riski, ayda tukettiği her 1,000 gr doymuş yağ ile yuzde 40 artmaktadır Araştırmalar ayrıca, bol sebze ve meyve alımının hayatta kalma oranını artırdığını ve vucuttaki yağın premature olum riskini artırdığını bulmuşlardır
Prostat kanseri ve diyetle ilgili bilimsel literaturde de benzer sonuclar bulunmuş, diyetin prostat kanseri olanların yaşama şansı uzerinde guclu bir etkisi olduğu gosterilmiştir Cok fazla hayvansal gıda insanlar uzerinde toksik etkiye sahiptir
HAYVANSAL PROTEİN BİTKİSEL PROTEİN
Kolesterolu artırır Kolesterolu duşurur
Kansere neden olur Kanserden korur
Kemik kaybına neden olur Kemikleri guclendirir
Bobrek hastalığına neden olur Bir etkisi yoktur
Yaşlanmayı hızlandırır Bir etkisi yoktur
İcindekiler İcindekiler
Doymuş yağ Lif
Kolesterol Fitokimyasallar
Araşidikasit Antioksidanlar
Sadece hayvansal yağ değil, buyuk miktarlarda tuketildiğinde hayvansal protein de insanlar icin toksik bir besin olma ununu kazanmaktadır Kilo vermek icin bol proteinin faydalarını oven cok sayıda kitap ortaya cıkmakta ve şohret kazanmaktadır Bircok Amerikalı fazla yağa ve besinsel acıdan yetersiz olan hayvansal gıdalara olan bağımlılıklarını korumak arzusundadır Bu tuketiciler, bu yalan dolana dayalı bilimsel sacmalıklar icin dev bir Pazar oluşturmaktadır
Gunumuzde bilimsel literatur, hayvansal urunler ve bircok farklı hastalık arasındaki bağlantıyı, sigara icimi ve akciğer kanseri arasındaki bağlantı kadar guclu bir bicimde gostermektedir Orneğin iyi duzenlenmiş bir araştırma, domuz eti ve balık da dahil olmak uzere et yiyen deneklerin, vejetaryenlerle karşılaştırıldıklarında dementia (yaşlanmayla birlikte entelektuel fonksiyonların kaybedilmesi) olma olasılıklarının ikiye katlandığını gostermiştir Gecmişteki et tuketimi goz onune alındığında, bu fark daha da artmaktadır Kalp hastalığı ve kansere neden olan hayvansal urunlerle dolu olan aynı diyet, bobrek taşı, bobrek yetersizliği, osteoporoz, rahim ici fibroidler yuksek tansiyon, apandisit, ertikuloz ve trombozis gibi Amerika’da yaygın olan diğer hastalıkların coğuna da neden olmaktadır
Bu soruların yanıtlarını arayan araştırmacılar, kanserli kadınları incelemiş ve diyetteki doymuş yağın kanserin daha hızlı yayılmasına yol actığını bulmuşlardır Diğer araştırmacılar da benzer sonuclara ulaşmışlardır Halihazırda kanseri olan bir kadının olme riski, ayda tukettiği her 1,000 gr doymuş yağ ile yuzde 40 artmaktadır Araştırmalar ayrıca, bol sebze ve meyve alımının hayatta kalma oranını artırdığını ve vucuttaki yağın premature olum riskini artırdığını bulmuşlardır
Prostat kanseri ve diyetle ilgili bilimsel literaturde de benzer sonuclar bulunmuş, diyetin prostat kanseri olanların yaşama şansı uzerinde guclu bir etkisi olduğu gosterilmiştir Cok fazla hayvansal gıda insanlar uzerinde toksik etkiye sahiptir
HAYVANSAL PROTEİN BİTKİSEL PROTEİN
Kolesterolu artırır Kolesterolu duşurur
Kansere neden olur Kanserden korur
Kemik kaybına neden olur Kemikleri guclendirir
Bobrek hastalığına neden olur Bir etkisi yoktur
Yaşlanmayı hızlandırır Bir etkisi yoktur
İcindekiler İcindekiler
Doymuş yağ Lif
Kolesterol Fitokimyasallar
Araşidikasit Antioksidanlar
Sadece hayvansal yağ değil, buyuk miktarlarda tuketildiğinde hayvansal protein de insanlar icin toksik bir besin olma ununu kazanmaktadır Kilo vermek icin bol proteinin faydalarını oven cok sayıda kitap ortaya cıkmakta ve şohret kazanmaktadır Bircok Amerikalı fazla yağa ve besinsel acıdan yetersiz olan hayvansal gıdalara olan bağımlılıklarını korumak arzusundadır Bu tuketiciler, bu yalan dolana dayalı bilimsel sacmalıklar icin dev bir Pazar oluşturmaktadır
Gunumuzde bilimsel literatur, hayvansal urunler ve bircok farklı hastalık arasındaki bağlantıyı, sigara icimi ve akciğer kanseri arasındaki bağlantı kadar guclu bir bicimde gostermektedir Orneğin iyi duzenlenmiş bir araştırma, domuz eti ve balık da dahil olmak uzere et yiyen deneklerin, vejetaryenlerle karşılaştırıldıklarında dementia (yaşlanmayla birlikte entelektuel fonksiyonların kaybedilmesi) olma olasılıklarının ikiye katlandığını gostermiştir Gecmişteki et tuketimi goz onune alındığında, bu fark daha da artmaktadır Kalp hastalığı ve kansere neden olan hayvansal urunlerle dolu olan aynı diyet, bobrek taşı, bobrek yetersizliği, osteoporoz, rahim ici fibroidler yuksek tansiyon, apandisit, ertikuloz ve trombozis gibi Amerika’da yaygın olan diğer hastalıkların coğuna da neden olmaktadır