Vücudundaki tümörden ötürü yıllardır marazı ile savaş eden toplumsal medya fenomeni Neslican Tay ağır bakıma alınmıştı. Içtimaî medya fenomeni Neslican Tay'ın tedavisi için ağır bakıma alınması ile Twitter'da ünlü isimlerde dahil olmak üzere çok sayıda kimseden dua ve destek iletileri gelmişti. Yaklaşık 1 saat öncesinde ise hastanedeki tabiplerden acı haber geldi, Neslican Tay hayatını kaybetti...
Bacağındaki tümörden ötürü 1 sene evvel bacağı kesilen ve 4.defa yakalandığı kanser savaşında hayata karşı yılmayıp cihana olumlu güçler saçan kanser hastası Neslican Tay, son paylaştığı görüntü ile herkesin içine işlemişti. Illetinden dolayı uygunlaşmak için en yüksek kemoterapi tedavisine muhtaçlık duyulduğunu, yaşadıklarını anlatırken bahseden Neslican Tay, Bağcılar'daki bir hastanede ağır bakım ünitesine alınmıştı. Birkaç gündür ağır bakım tedavisi altında olan ünlü fenomen Neslican Tay'ın son sıhhat durumu ile ilgili verilen haberlerde gelen haber tüm sevenlerini yasa boğdu. Süreç içerisinde ilerleyen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Neslican Tay için herkes üzüntüden yıkıldı. Illeti boyunca verdiği uğraşı ile tanınan Neslican Tay, tıpkı devirde tüm kanser hastaları için umut ışığı olmuştu.
Neslican Tay'ın cenazesi Rizeye götürülmek üzere yola çıktı. Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı verdiği tabir de, "Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican'ı dün gece kaybettik. Fakat Neslican'ın vücudunu kaybettik. Neslican'ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz" dedi.
NESLİCAN BACAĞININ YANINA GÖMÜLECEK...
Çevre medya fenomeni Neslican Tay'ın ve validesinin istediği şey gerçekleştirilecek. Neslican'ın ailesi 2 sene evvel bacağı kesildiği hengam bacağını hastanede bırakmayıp memleketleri Rize'ye gömdüklerini ve cenazesinin de bacağının yanına vücudunu bütünleştireceği mekana defnedileceği öğrenildi.
Yarın Rize Sahil Camii'nde öğlenden sonra cenaze namazını kılınacak...
ÇEVRE MEDYA YIKILDI! ÜNLÜ İSİMLERDEN NESLİCAN TAY PAYLAŞIMLARI
Sezen Aksu: ''Sen kazandın, hayat kaybetti...#neslicantay''
Acun Ilıcalı: ''Çok üzüldüm yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum''
Bengü: Gülüşü kendi kadar şık nesli. Hepimize güç verdin, öğrettin; kalplerimize işledin. Hoş uyu, huzur içinde uyu. Milyonlarca sevenin seni hiçi hiç unutmayacağız''
Alişan: ''Doğrulanmış O kadar üzüldüm ki( Mekanın cennet olsun #neslicantay kardeşim..Ateş düştüğü noktası yakar fakat sen hepimizi çok üzdün,hepimizin kardeşi,akrabası,bu illet illete yakalanan hastaların umudu olmuştun..Ailene ve sevdiklerine sabırlar diliyorum..Allah’ım şifa bekleyen bütün hastalara,şifasını versin İnşallah..''
Haluk levent: ''Çok üzgünüz çok Neslican’ı kaybettik.. Canımız ciğerimiz yandı..
Başımız sağolsun..''
Gökhan Tepe: ''En hoş haliydin direnişin, Işık içinde uyu...''
Bekir Develi: ''Allah rahmet eylesin.. Çok üzüldüm.. Rabbim hala hayatta olup marazlarla imtihan olanlara afiyet versin inşallah..''
Pelin Çift: ''Mekanın cennet olsun #neslicantay Biz bu kadar üzülmüşken yakından tanıyanların içi kimbilir nasıl yanmıştır.. Başta ailesine sabırlar diliyorum ve bu illetten iki çok kıymetlisini kaybetmiş biri olarak, tüm hastalarımıza şifa vermesi için Allah’a yürekten dua ediyorum.''
Demet Akalın: ''Gittti... #neslicantay ''
SANATÇI HALUK LEVENT NESLİCAN TAY'I ZİYARET ETMİŞTİ
Tedavi gördüğü Bağcılar'daki hastaneye giderek Neslican Tay'ı ziyaret eden müzikçi Haluk Levent, Neslican Tay'ın sıhhat durumum ile ilgili haber verdi. Haluk Levent, ağır bakımda olan Neslican için şu tabirde bulundu:
''Size @neslicantay ı anlatayım.
Uyurken bile prensesler üzere..
O kadar naif o kadar sevgi yüzlü ki.