Gıdalarda sıkca kullanılan 3 madde ne yazıkki kansere yol acabiliyor Amerika ve İngiltere'de yasak olan bu maddeler ulkemizde turşu yapımından biskuviye kadar pekcok gıdada kullanılıyor
İşte tehlikeli uc madde (3E)
E 221 sodyum benzoat,
E 951 Aspartam
E 952 siklomat
Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı iceceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı biskuvi ve alkolsuz iceceklerde kuflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor
Aspartam, diyet iceceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazır gıdalarda, bir cok diyet urununde, soslarda bulunuyor
Siklomat ise iceceklerde ve diyet urunlerinde kullanılan cok kuvvetli bir suni tatlandırıcı Yuksek dozda ve uzun sure alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol acıyor
İşte tehlikeli uc madde (3E)
E 221 sodyum benzoat,
E 951 Aspartam
E 952 siklomat
Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı iceceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı biskuvi ve alkolsuz iceceklerde kuflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor
Aspartam, diyet iceceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazır gıdalarda, bir cok diyet urununde, soslarda bulunuyor
Siklomat ise iceceklerde ve diyet urunlerinde kullanılan cok kuvvetli bir suni tatlandırıcı Yuksek dozda ve uzun sure alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol acıyor