Mangal nasıl yakılmalı,
Kanser yapmayan mangal nasıl hazırlanır
Tarın Bakanlığı tarafından hazırlanan bir broşurde mangalcılar uyarıldı Broşurde, kanserojenlerin oluşmaması icin mangal ateşi ile pişirilen et arasında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor, ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: “Et ve et urunleri, yumurta ve kanatlı etlerini iyice pişirmek onemlidir Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden once tamamen cozdurulmelidir Yemeklerin bir kez daha ısıtılması sırasında, gıdanın butun kısımlarında sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması gerekmektedir Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol acar Ateş ile pişirilen etin arasında 15 santimetre kadar mesafe olmalıdır
Kanser yapmayan mangal nasıl hazırlanır
Tarın Bakanlığı tarafından hazırlanan bir broşurde mangalcılar uyarıldı Broşurde, kanserojenlerin oluşmaması icin mangal ateşi ile pişirilen et arasında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor, ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: “Et ve et urunleri, yumurta ve kanatlı etlerini iyice pişirmek onemlidir Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden once tamamen cozdurulmelidir Yemeklerin bir kez daha ısıtılması sırasında, gıdanın butun kısımlarında sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması gerekmektedir Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol acar Ateş ile pişirilen etin arasında 15 santimetre kadar mesafe olmalıdır