Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kanserde beslenme önerileri

Hoş geldin! bkg tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kanserde beslenme önerileri
0
149

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
1.Alkol ve sigara:
Alkol, münhasıran ağız, özefagus, farinks ve gırtlak kanseri riskini arttırmaktadır. Sigara ise akciğer kanserini arttıran en değerli faktördür.

2.Lif:
Lifli besinlerin kanser riskini azalttığı bulunmuştur.

3.Vejetaryen beslenme:
Araştırmalarda zerzevat yüklü beslenen kimselerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu görülmüş, hatunlarda da zerzevat tüketenlerin, et tüketenlere orantıyla östrojen hormonunun daha az seviyede olduğu saptanmıştır. Bu da daha düşük mide ve göğüs kanseri riski mealine gelmektedir.

4.Flavonodler:
(suda eriyebilen bitki pigmentleri) Umumide tüm bitkilerde bulunur. Bu bahisteki ön araştırmalar bir flavonoid çeşidi olan quercetin'ce varlıklı olan elma ve soğanın bol tüketiminin birtakım kanser tipleri riskini azalttığını göstermiştir.

5.Lycopene:
Domates bir antioxidant olan lycopene içerir yapı olarak beta-carotene benzeri. Lycopene kanser hücrelerinin süratle çoğalmasını azaltır.

6.Brokoli, lahana, karnabahar:
Hayvanlar üzerinde yapılan ve tüp testleri sonuçları lahana, brüksel lahanası, brokoli karnabahar ın antikanserojen tesirleri olduğu tarafında çıkmıştır.

7.Omega-3:
Balık tüketimi birtakım kanser cinslerinin riskini azaltmaktadır.

8.Kahve:
Yapılan bir araştırmada günde 1-2 fincan kahve içenlerde kanser nispeti hiç içmeyenlerden daha az bunun yanında haddinden fazla kahve tüketimi kanser riskini arttırmaktadır.

9.Yağlar:
Yapılan araştırmalara nazaran doymuş ve hayvansal yağlarla beslenmek kanser riskini arttırmaktadır.

10.Olağan şeker:
Yüksek şeker alımı kanser riskini yükseltmektedir gelgelelim bu buna koşut öbür beslenme alışkanlıklarından da kaynaklanıyor olabilir.

11.Ziyade kilo:
Şişmanlıkta kanser riskini artırmaktadır.

12.Tuz:
Ziyade tuz alımı mide kanseri riskini arttırmaktadır.

 

Similar threads

KANSER NEDİR? Kanser; 200’den çokça çeşidi tanımlanan, kendine mahsus belirtileri bulunan, denetimsiz çoğalan hücrelerin sıradan işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan önemli bir rahatsızlıktır. Kanser, yaş ve cinsiyet öbeklerine nazaran farklı biçimlerde görülebilir. Erkeklerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Beslenme kanser öncesinde, sırasında ve sonrasında çok kıymetlidir. Yapılan ilmî çalışmalarda, beslenmenin kanser üzerindeki aktifliği ortalama %35 olarak tespit edilmiştir. Kimi araştırmalarda bu nispet çok daha yüksektir. Bu noktada tesirli olanlar, bitkilerin kendilerinde bulunan aflatoksin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
Kanser oluşumu birçok nedene bağlıdır. Genetik faktörler kadar yanlış beslenme de kansere yol açan nedenlerden biridir. Yapılan çalışmalar; beslenmenin, birçok kanserlerde % 10 ile %70 arasında tesirli olduğunu göstermektedir. Şimdi genlerimizde bulunan şifreleri değiştiremesek de, beslenmemizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Tümör, organizmadaki birtakım hücrelerin denetimsiz çoğalmasıdır. Besin depoları denetimsiz harcanır !!! Kanser Oluşumuna Beslenmenin Tesiri :Diyet posası, kullanılan ek hususları ( nitrit, nitrat ), küf ve toksinler ( aflatoksin ), yiyeceği pişirme ve hazırlama yolları. ( kızartmalar )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Kanser; denetimsiz çoğalan hücrelerin sıradan işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan, birçok tipi tanımlanan bir hastalık kümesidir. Vücuttaki tüm doku ve organlarda kanser gelişebilir. Halk sıhhati yanından kanserin değeri, marazın öldürücü olma nispetinin yüksekliği ve sık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
858,506Konular
982,854Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt