Kanserin dostu Hamur işleri ve tatlılardan kaçının Bol bol ham sebze ve meyve tüketin Kanserin en şeker dostu! Karbonhidratlar bakımından varlıklı olan gıdaların, bilhassa de şekerin kanseri beslediğine uyarı çeken Prof Dr Ahmet Aydınlatılmış, Hamur işleri ve tatlılardan kaçının Bol bol ham sebze ve meyve tüketinönerisinde bulundu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma ve Besin Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Ahmet Aydın, karbonhidratlar bakımından varlıklı gıdaların, bilhassa de şekerin kanseri beslediğine uyarı çekerek, un ve şekerden kaçınarak bol sebze ve meyve tüketilmesi uyarısında bulundu Prof Dr Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, kanser hücrelerinin dinç hücrelerden farklı olarak oksijenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizma sevdiğini belirtti Fazla şekerli gıdaların insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açtığını, bunun da hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde artırarak kansere niçin olduğunu belirten Kültürlü, Türkiye’de çocuğu da büyüğü de çılgınca şeker ve beyaz un tüketmekte Bütün bunlar kanserin neden arttığını gözler önüne sermektedir Kanseri sevmiyorsanız onu beslemeyindedi Pişirmeişleminin besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmesi nedeniyle kanserin çiğ yiyeceklerden çok, pişmiş yiyecekleri sevdiğini vurgulayan Kültürlü, beslenmede alınacak bazı tedbirlerle kanserlerin en az üçte iki oranında önlenebileceğini bildirdi Hamuru ve tatlıyı azalt, sebze meyveyi çoğalt Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin Tatlandırıcı içeren ’light’ hafif gıda ve meşrubat tüketmeyin katkı maddesi ek edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin Bol taze sebze ve meyve tüketin Tatmin Edici omega3 alın, gündöndü, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza yiyin Günde iki diş sarımsak veya 1 baş kuru soğan tüketin Günde 12 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin Tatsız yeşil ve siyah akarsu tüketin Stresten uzakta durun İyi uyuyun Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun D vitamini düzeylerinizi güçlendirmek için dengeli bir şekilde güneşlenin veya D vitamini takviyesi alın Yeteri derecede egzersiz yapın Alkol kullanmayın Bitmiş soya ürünü yemeyin Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin Turbo fırınlar da kullanılabilir Süratli pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) beslenme kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder Daha fazla toprak (güveç), sırça veya kalaylı bakır kapları seçim edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihle