Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kanun tasarısı yasallaştı yeni universiteler kuruluyor

Kanun tasarısı yasallaştı yeni universiteler kuruluyor
0
153

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
TBMM Genel Kurulunda, 4'u vakıf olmak uzere 20 yeni universite kurulmasını ongoren; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnonu, Selcuk, Erciyes universitelerinin de bulunduğu bazı universitelerin bolumlerini yeni kurulacak universitelere bağlayan kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı
h 416 YENİ DEVLET UNİVERSİTESİ Kanuna gore, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Universitesi, Konya Teknik Universitesi, Kutahya Sağlık Bilimleri Universitesi, Malatya Turgut Ozal Universitesi, İstanbul Universitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Universitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Universitesi, Samsun Universitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Universitesi, Tarsus Universitesi, Trabzon Universitesi, Kayseri Universitesi, Kahramanmaraş İstiklal Universitesi, Eskişehir Teknik Universitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Universitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Universitesi adlarıyla 16 devlet universitesi kuruluyor Ayrıca, Ankara Medipol Universitesi, İstanbul Atlas Universitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Universitesi, İzmir Tınaztepe Universitesi adıyla dort yeni vakıf universitesi acılıyor
h 4YOK DENETLEME GOREVİ USTLENECEK Kanuna gore, ozel okullar, ozel oğrenci yurt ve benzeri kurumların taşınır ile taşınmaz mallarının haczi, yapılan takipler haric olmak uzere, icinde bulunulan eğitim ve oğretim yılı sonunda yapılacak
Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarına ait kadrolarındaki mufettiş, denetci ve uzman personeli, YOK'un talebi uzerine Yuksekoğretim Denetleme Kurulunda, 2 yıla kadar gorevlendirilebilecek
YOK, gozetim ve denetim gorevi kapsamında, vakıf yuksekoğretim kurumlarının ilişkili kişiler ile yaptıkları mal veya hizmet alım ya da satımlarına veya parasal hareketlere ilişkin olarak bu kişilerden bilgi ve belge isteyebilecek ya da inceleme talep edebilecek
Mutevelli heyet uyeleri ve yoneticilerin eşleri, mutevelli heyet uyeleri ve yoneticilerin veya eşlerinin ustsoy ve altsoyu ile ucuncu derece dahil yansoy hısımları ve kayın hısımları da ilişkili kişi sayılacak
YOK, vakıf universitelerinin yurt dışı mali ve finansal ilişkilerinin denetimini, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından istenebilecek
imageskanuntasarisiyasallastiyeniuniversitelerkuruluyor5af2ad1d12ca2
h 4İLAHİYAT ON LİSANS MEZUNLARINA LİSANS FIRSATI Vakıf universitelerinin satım, kiralama, mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uyacakları usul ve esaslar, YOK tarafından cıkarılan yonetmelikle belirlenecek YOK'te ihtiyac duyulan uzman personel, 3 yıllık sure zarfında diğer kurumlardan Yuksekoğretim Kurulu Uzmanı olarak atanabilecek
Atanacakların sayısı, Yuksekoğretim Kurulu Uzmanı kadro sayısının yuzde 20'sini gecemeyecek İlahiyat onlisans programından mezun olanlara ilahiyat fakultesi ve aynı programı uygulayan fakultelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılacak
h 4İSMİ DEĞİŞEN UNİVERSİTELER Uludağ Universitesinin adı Bursa Uludağ Universitesi, Cumhuriyet Universitesinin adı Sivas Cumhuriyet Universitesi, Adnan Menderes Universitesinin adı Aydın Adnan Menderes Universitesi, Abant İzzet Baysal Universitesinin adı Bolu Abant İzzet Baysal Universitesi, Mustafa Kemal Universitesinin adı Hatay Mustafa Kemal Universitesi, Dumlupınar Universitesinin ismi Kutahya Dumlupınar Universitesi, Gaziosmanpaşa Universitesinin adı Tokat Gaziosmanpaşa Universitesi, Okan Universitesinin adı İstanbul Okan Universitesi, Namık Kemal Universitesinin adı Tekirdağ Namık Kemal Universitesi, Ahi Evran Universitesinin adı Kırşehir Ahi Evran Universitesi, Mehmet Akif Universitesinin adı Burdur Mehmet Akif Universitesi, Erzincan Universitesinin adı Erzincan Binali Yıldırım Universitesi, Bozok Universitesinin adı Yozgat Bozok Universitesi, Bulent Ecevit Universitesinin adı Zonguldak Bulent Ecevit olacak
imageskanuntasarisiyasallastiyeniuniversitelerkuruluyor5af2ad1d42d57

h 4GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ EĞİTİME AYRILACAK Oğrenci sayısının en az yuzde 50'si tam burslu olan ve toplam oğrenci sayısının en az yuzde 50'si tezli yuksek lisans ve doktora programlarındaki oğrencilerden oluşan vakıf universitelerinde calışan personelin ucretlerinden kesilecek gelir vergisi tutarı, ozel bir hesaba aktarılacak
Bu kaynak, vakıf universitesinin eğitim, oğretim, araştırma, geliştirme, her turlu yatırım harcamalarının gerektirdiği giderler icin kullanılacak Ozel hesabın oluşturulması, kullanımı, denetimine ilişkin usul ve esaslar Maliye ve Milli Eğitim bakanlıkları ile YOK tarafından belirlenecek
imageskanuntasarisiyasallastiyeniuniversitelerkuruluyor5af2ad1d8d9b0jpeg
4 VAKIF UNİVERSİTESİ KURULUYOR
Kanunla, 4 yeni vakıf universitesi kuruluyor
Ankara'da Turkiye Eğitim, Sağlık, Bilim ve Araştırma Vakfınca Ankara Medipol Universitesi, Turk Balkan Eğitim Kultur ve Sağlık Vakfı tarafından İstanbul Atlas Universitesi, İstanbul'da Hacegan Vakfı tarafından Semerkand Bilim ve Medeniyet Universitesi, Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfınca İzmir Tınaztepe Universitesi eğitim hayatına katılacak
Konya Teknik Universitesi kuruluyor Selcuk Universitesine bağlı Muhendislik, Mimarlık fakulteleri, Teknik Bilimler Meslek Yuksekokulunun isimleri değiştirilerek bu universiteye bağlanacak, yeni olarak İşletme ve Yonetim Bilimleri Fakultesi ile Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakultesi kurulacak
Kutahya'da acılacak Kutahya Sağlık Bilimleri Universitesi, Kutahya Dumlupınar Universitesine ait bazı fakulte ve yuksekokulların da yer alacağı birimlerden meydana gelecek
Malatya Turgut Ozal Universitesi kurulacak Bu universite, İnonu Universitesine bağlı Su Urunleri ve Ziraat fakulteleri, Sivil Havacılık Yuksekokulu ve meslek yuksekokulları ile yeni fakultelerden oluşacak
imageskanuntasarisiyasallastiyeniuniversitelerkuruluyor5af2ad1de2fc9