Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde internet kafe işletmecisi Necmi Ateş’e, koronavirüs sürecinde dükkânın kapalı olduğu müddet içinde mart ayında 4 bin 297 lira ve haziran ayında 391 bin 645 lira elektrik faturası geldi.
Koronavirüs sürecinde birçok işyeri üzere internet kafeler de kapatıldı. 1 Haziran’da atılan olağanlaşma adımlarıyla birlikte çok sayıda kesimde işyerleri açılırken, internet kafeler bar, pavyon, disko üzere işyerlerinin içine dahil edilerek açılmadı.
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde internet kafe işleten Necmi Ateş de işyerinin açılacağı günü beklerken bir sürpriz ile karşılaştı. Ateş'e, konoravirüs tedbirleri çerçevesinde işyerinin kapalı olduğu mart ayında 4 bin 297 lira ve haziran ayında 391 bin 645 lira elektrik faturası geldi.
“3 AYDIR KAPALIYIZ”

Ateş, mart ayındaki faturaya yaptığı itiraz sonuçlanmadan haziran ayında gelen fatura ile şoke oldu. Ateş, “Zaten 3 aydır kapalıyız. İnternet, su faturaları, kira var. Vergiler işliyor. Bunlarla cebelleşirken, bir de bu türlü elektrik faturasıyla uğraşıyorum.30 bin nüfuslu ilçenin bütün faturasını sanırım tek kalemde bana yazmışlar” dedi.
Ateş, kendisinin 9 yıldır internet kafe işlettiğini ve şimdiye kadar en yüksek faturanın Ocak 2020’de geldiğini söyleyerek, “9 yıldır ödediğim en yüksek fatura 2 bin 400 lira. Bu vakte kadar faturalarım 2 bin 400 lirayı geçmedi. Aslında problemlerimiz muhakkak. 90 gündür para kazanamadık. Türkiye genelinde 14 bin internet kafe var. Artık açılmayı bekliyoruz” diye konuştu.
Ateş, itiraz ettiği elektrik dağıtım şirketini aradığında, evvel farutayı ödemesini, daha sonra itiraz etmesinin istendiğini belirterek, "Aradığım vazifeli bu kadar yüksek fatura karşızında çok şaşırdı. Fakat prosedür gereği, evvel fatura bedelini ödemem gerektiğini söyledi. Bu türlü bir periyotta bu kadar dert ile boğuşurken bu parayı nasıl bulurum. Bulsam Babaeski'de iki daire alırım" dedi.