iltasyazilim
FD Üye
Kapalı Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*Yarım kg un (Net olarak ben 550 gr)
*200 ml ılık süt
*200 ml ılık su
*1 yemek kaşığı silme tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya veya bir küçük paket yaş maya (Tercih sizin)
İç harcı:
*250 gr kadar ıspanak
*200 gr beyaz peynir
*1 orta boy soğan
*Tuz
*Kırmızı biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstü için:
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*Dilerseniz üstüne susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz
Kapalı Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurun
Toparlamak için elinize az sıvı yağ alabilirsiniz
1 saat kadar dinlensin
İç harcı için,
Soğanı küçük küçük doğrayın, içine peyaz peyniri baharatları ilave edin
İçine Ispanağı doğrayın karıştırıp dolaba kaldırın hamur gelene kadar ( ıspanağı önceden doğrayıp derin dondurucuya atmıştım)
Hamur geldikten sonra, iki parçaya ayırın
İkisini de pizza hamuru açar gibi açın
Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurun bir parçasını yerleştirin
Harcı içine dökün ve güzelce yayın
Diğer hamurumuzu da üstüne yerleştirip güzelce kenarlarını büzerek kapatın hava almasın
Üstüne yoğurtlu yumurtamızı sürüp dilerseniz çörekotu ve susam serpip 200 derecelik fırınımıza atın Altli üstlü pişsin
Kontrol etmeyi unutmayın Nar gibi kızarınca fırından alın
Afiyet olsun
*Yarım kg un (Net olarak ben 550 gr)
*200 ml ılık süt
*200 ml ılık su
*1 yemek kaşığı silme tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya veya bir küçük paket yaş maya (Tercih sizin)
İç harcı:
*250 gr kadar ıspanak
*200 gr beyaz peynir
*1 orta boy soğan
*Tuz
*Kırmızı biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstü için:
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*Dilerseniz üstüne susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz
Kapalı Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurun
Toparlamak için elinize az sıvı yağ alabilirsiniz
1 saat kadar dinlensin
İç harcı için,
Soğanı küçük küçük doğrayın, içine peyaz peyniri baharatları ilave edin
İçine Ispanağı doğrayın karıştırıp dolaba kaldırın hamur gelene kadar ( ıspanağı önceden doğrayıp derin dondurucuya atmıştım)
Hamur geldikten sonra, iki parçaya ayırın
İkisini de pizza hamuru açar gibi açın
Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurun bir parçasını yerleştirin
Harcı içine dökün ve güzelce yayın
Diğer hamurumuzu da üstüne yerleştirip güzelce kenarlarını büzerek kapatın hava almasın
Üstüne yoğurtlu yumurtamızı sürüp dilerseniz çörekotu ve susam serpip 200 derecelik fırınımıza atın Altli üstlü pişsin
Kontrol etmeyi unutmayın Nar gibi kızarınca fırından alın
Afiyet olsun