iltasyazilim
FD Üye
Kapalı Kıymalı Pide Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*5 su bardağı un
*1 çay bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı dolusu yumuşamış tereyağı
*1,5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya (42 gr )
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
İçi için;
*400 gr orta yağlı kıyma
*2 adet kuru soğan
*Tuz, karabiber, kekik
*Yarım yemek kaşığı salça
*Kıymanın yağı az gelirse sıvı yağ
*Pişince kenarlarına sürmek için tereyağı
Kapalı Kıymalı Pide Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım Unu yoğurma kabına alalım ortasını açalım Tuzu katalım, mayayı ezerek katalım Tereyağını ve sütü ilave edelim Suyu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım Ne kadar güzel yoğurulur ise pideler daha güzel olacaktır Üzerini kapatalım, mayalanmaya bırakalım İçi için kıymayı tavaya alalım, yağ eklemeden pişirelim Suyunu salıp tekrar çektikten sonra kıymanın yağı az ise duruma göre sıvı yağ ekleyelim Sonra soğanları ekleyip pişirelim Soğanlarında rengi döndükten sonra salçayı, tuzu, kekik, karabiberi ekleyelim soğumaya bırakalım Mayalanan hamuru elimizi yağlayıp mayalanan hamuru tekrar yoğuralım Hamurdan on eşit beze yapalım Her bir bezeyi ince uzun oklava yardımıyla açalım İç harcından eşit şekilde her yerine katıp pidemizin üstünü kapatalım Resim de benim yaptığım gibi Yani bir tarafını kapatıp diğer tarafını üstünü kapatacak şekilde kapatalım Elimizle bastıralım açılmasın Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi yapalım Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz hemen kenarlarına tereyağı sürelim Üst üste dizelim Temiz bir sofra bezine saralım Dilimleyerek yada tüm şekilde servis yapalım Çok ama çok lezzetli oluyor, denemelisiniz Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 çay bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı dolusu yumuşamış tereyağı
*1,5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya (42 gr )
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
İçi için;
*400 gr orta yağlı kıyma
*2 adet kuru soğan
*Tuz, karabiber, kekik
*Yarım yemek kaşığı salça
*Kıymanın yağı az gelirse sıvı yağ
*Pişince kenarlarına sürmek için tereyağı
Kapalı Kıymalı Pide Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım Unu yoğurma kabına alalım ortasını açalım Tuzu katalım, mayayı ezerek katalım Tereyağını ve sütü ilave edelim Suyu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım Ne kadar güzel yoğurulur ise pideler daha güzel olacaktır Üzerini kapatalım, mayalanmaya bırakalım İçi için kıymayı tavaya alalım, yağ eklemeden pişirelim Suyunu salıp tekrar çektikten sonra kıymanın yağı az ise duruma göre sıvı yağ ekleyelim Sonra soğanları ekleyip pişirelim Soğanlarında rengi döndükten sonra salçayı, tuzu, kekik, karabiberi ekleyelim soğumaya bırakalım Mayalanan hamuru elimizi yağlayıp mayalanan hamuru tekrar yoğuralım Hamurdan on eşit beze yapalım Her bir bezeyi ince uzun oklava yardımıyla açalım İç harcından eşit şekilde her yerine katıp pidemizin üstünü kapatalım Resim de benim yaptığım gibi Yani bir tarafını kapatıp diğer tarafını üstünü kapatacak şekilde kapatalım Elimizle bastıralım açılmasın Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi yapalım Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz hemen kenarlarına tereyağı sürelim Üst üste dizelim Temiz bir sofra bezine saralım Dilimleyerek yada tüm şekilde servis yapalım Çok ama çok lezzetli oluyor, denemelisiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.