iltasyazilim
FD Üye
Kapalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için
*1 su bardagı ılık su + 1 çay bardağı ılık su
*3 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşıgı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 küp yaş maya
iç malzemesi için
*hazır domates sosu yada salçalı su
*yeşil biber kabukları alınmış ve küp küp dogranmış 1 adet domates
*bir miktar çekirdekleri alınmış zeytin
*haşlanmış mısır
*sucuk
*mozzerella ve kaşar peyniri
Hamuru açmak için
*mısır unu
üzerine sürmek için
*zeytinyağı
Kapalı Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru için yoğurma kabınıza unu eleyerek ekleyin tuzu ilave edip karıştırın bir kasede mayayı toz şekeri ve 1 çay bardağı ılık suyu ekleyip mayayı eritin ve fermante olabilmesi için köpürene kadar bekleyin hazır olan mayayı yoğurma kabına ilave edin ve 1 bardak ılık suyu azar azar ekleyin Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat bekleyin bu arada iç malzemeyi hazırlayın Bunun için sucukları biberleri domatesleri doğrayın peynirleri rendeleyin zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın yani istediğiniz damak zevkinize göre iç malzemenizi hazırlayın Salam sosis mantar gibi vs hazır olan hamurunuzu açmak için tezganıza mısır unuyla unlayın ve hamuru biri küçük diğeri büyük iki bezeye ayırın Önce büyük olan bezeyi merdaneyle açın yağlı kağıt*serilmiş fırın tepsisine koyun üzerine domates sosu ya da salçalı suyu bir kaşıkla yayın daha sonra mazemeleri ilave edin küçük olan bezeyide açıp mazemelerin üzerine yerleştirin alttaki hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru*kıvırıp bastırın üzerine zeytinyağı sürüp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
*1 su bardagı ılık su + 1 çay bardağı ılık su
*3 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşıgı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 küp yaş maya
iç malzemesi için
*hazır domates sosu yada salçalı su
*yeşil biber kabukları alınmış ve küp küp dogranmış 1 adet domates
*bir miktar çekirdekleri alınmış zeytin
*haşlanmış mısır
*sucuk
*mozzerella ve kaşar peyniri
Hamuru açmak için
*mısır unu
üzerine sürmek için
*zeytinyağı
Kapalı Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru için yoğurma kabınıza unu eleyerek ekleyin tuzu ilave edip karıştırın bir kasede mayayı toz şekeri ve 1 çay bardağı ılık suyu ekleyip mayayı eritin ve fermante olabilmesi için köpürene kadar bekleyin hazır olan mayayı yoğurma kabına ilave edin ve 1 bardak ılık suyu azar azar ekleyin Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat bekleyin bu arada iç malzemeyi hazırlayın Bunun için sucukları biberleri domatesleri doğrayın peynirleri rendeleyin zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın yani istediğiniz damak zevkinize göre iç malzemenizi hazırlayın Salam sosis mantar gibi vs hazır olan hamurunuzu açmak için tezganıza mısır unuyla unlayın ve hamuru biri küçük diğeri büyük iki bezeye ayırın Önce büyük olan bezeyi merdaneyle açın yağlı kağıt*serilmiş fırın tepsisine koyun üzerine domates sosu ya da salçalı suyu bir kaşıkla yayın daha sonra mazemeleri ilave edin küçük olan bezeyide açıp mazemelerin üzerine yerleştirin alttaki hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru*kıvırıp bastırın üzerine zeytinyağı sürüp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin