iltasyazilim
FD Üye
Kapama Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet büyük tavuk but
*4 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Su
Kapama Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhaba önce pirinçimizi yıkayıp ılık suyla 2 saat ıslatıyoruz ,yarım limon suyu sıkıyoruz beyaz olması için ,daha sonra da tavukları yıkayıp geniş bir tencerede tuzunu atıp pişene kadar haşlıyoruz ,ben bunları ikiye kestim ,servisi daha rahat olsun diye ,sonra tavuklar haşlanınca pirinçi yıkayıp iyice süzdüm, teflon bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ile birlikte pirinçleri kavuruyoruz ,pilavımız tek tek olsun diye sonra dikdörtgen bir borcama pirinçimizi döküp düzeltiyoruz, üzerine tavukları diziyoruz ve sonra da üzerini serçe parmağı geçecek kadar yani bir santim çapında tavuğun suyunu sürerek koyuyoruz ,tuzuna bakıp önceden ısıtılmış 220 c fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
*5 adet büyük tavuk but
*4 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Su
Kapama Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhaba önce pirinçimizi yıkayıp ılık suyla 2 saat ıslatıyoruz ,yarım limon suyu sıkıyoruz beyaz olması için ,daha sonra da tavukları yıkayıp geniş bir tencerede tuzunu atıp pişene kadar haşlıyoruz ,ben bunları ikiye kestim ,servisi daha rahat olsun diye ,sonra tavuklar haşlanınca pirinçi yıkayıp iyice süzdüm, teflon bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ile birlikte pirinçleri kavuruyoruz ,pilavımız tek tek olsun diye sonra dikdörtgen bir borcama pirinçimizi döküp düzeltiyoruz, üzerine tavukları diziyoruz ve sonra da üzerini serçe parmağı geçecek kadar yani bir santim çapında tavuğun suyunu sürerek koyuyoruz ,tuzuna bakıp önceden ısıtılmış 220 c fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz, afiyet olsun