Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapama Pilavı

Kapama Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kapama Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet büyük tavuk but
*4 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Su

Kapama Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhaba önce pirinçimizi yıkayıp ılık suyla 2 saat ıslatıyoruz ,yarım limon suyu sıkıyoruz beyaz olması için ,daha sonra da tavukları yıkayıp geniş bir tencerede tuzunu atıp pişene kadar haşlıyoruz ,ben bunları ikiye kestim ,servisi daha rahat olsun diye ,sonra tavuklar haşlanınca pirinçi yıkayıp iyice süzdüm, teflon bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ile birlikte pirinçleri kavuruyoruz ,pilavımız tek tek olsun diye sonra dikdörtgen bir borcama pirinçimizi döküp düzeltiyoruz, üzerine tavukları diziyoruz ve sonra da üzerini serçe parmağı geçecek kadar yani bir santim çapında tavuğun suyunu sürerek koyuyoruz ,tuzuna bakıp önceden ısıtılmış 220 c fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt