iltasyazilim
FD Üye
Kapama Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler İçi İçin;
*1 elma
*1 çay bardağı kuru üzüm
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1, 5 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 çay bardağı su
*1 Paket Milföy (Hepsini kullanmadım 6 adet kullandım)
Kapama Tatlısı Tarifi Yapılışı Küçük bir tencereye dövülmüş cevizimizi koyup üzerine elmayı soyup küçük küçük doğruyoruz Elmayı da tencereye ekledikten sonra; toz şeker, tarçın, üzüm ve suyu da koyup kaşıkla karıştırdıktan sonra ocakta suyunu çekip karamelize olana kadar kavuruyoruz Elma karışımımızı ocaktan alıp biraz soğumasını bekliyoruz Bu arada Milföy hamurlarımızı ister büyük kare şeklinde bırakıyoruz, istersek de 2’ye bölüyoruz Eşit parçalar halinde olmasına dikkat edin Elma karışımımız biraz ılıdıktan sonra kestiğimiz milföy yapraklarından 1’inin üstüne 1 çorba kaşığı kadar alıp koyuyoruz ve diğer milföy yaprağıyla da üzerini kapatıp çatalla kenarları açılmasın diye bastırıyoruz Hepsine bu işlemi yaptıktan sonra tepsiye dizip üzerilerini bir bıçakla çok derin olmayacak şekilde çapraz kesikler atıyoruz İsterseniz hamurların üzerine tencerede kalan suyu fırçayla sürebilirsiniz ben öyle yaptım ve üzerilerine biraz da toz şeker serptim Sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Soğuyunca servis edebilirsiniz
Afiyet olsun!
*1 elma
*1 çay bardağı kuru üzüm
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1, 5 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*1 çay bardağı su
*1 Paket Milföy (Hepsini kullanmadım 6 adet kullandım)
Kapama Tatlısı Tarifi Yapılışı Küçük bir tencereye dövülmüş cevizimizi koyup üzerine elmayı soyup küçük küçük doğruyoruz Elmayı da tencereye ekledikten sonra; toz şeker, tarçın, üzüm ve suyu da koyup kaşıkla karıştırdıktan sonra ocakta suyunu çekip karamelize olana kadar kavuruyoruz Elma karışımımızı ocaktan alıp biraz soğumasını bekliyoruz Bu arada Milföy hamurlarımızı ister büyük kare şeklinde bırakıyoruz, istersek de 2’ye bölüyoruz Eşit parçalar halinde olmasına dikkat edin Elma karışımımız biraz ılıdıktan sonra kestiğimiz milföy yapraklarından 1’inin üstüne 1 çorba kaşığı kadar alıp koyuyoruz ve diğer milföy yaprağıyla da üzerini kapatıp çatalla kenarları açılmasın diye bastırıyoruz Hepsine bu işlemi yaptıktan sonra tepsiye dizip üzerilerini bir bıçakla çok derin olmayacak şekilde çapraz kesikler atıyoruz İsterseniz hamurların üzerine tencerede kalan suyu fırçayla sürebilirsiniz ben öyle yaptım ve üzerilerine biraz da toz şeker serptim Sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Soğuyunca servis edebilirsiniz
Afiyet olsun!