iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Yarım su bardağı kapari
2 su bardağı pilavlık bulgur
300 grkuşbaşı dana eti
3 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Et küçük bir tencerede suyunu salıp, yeniden çekene kadar kavrulur Üzerini geçecek kadar su eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur Üzerine salça ve yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir Birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su ve pişmiş et ilave edilir Tuzu konulur, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır Diğer tarafta kapariler sudan geçirilir Tereyağı bir tavada ısıtılır ve üzerine kapariler eklenir Kısık ateşte karıştırılarak bir kaç dakika sotelenir Pilav suyunu yarı yarıya çekince kapari üzerine eklenir, karıştırılır Suyunu tamamen çekince tencerenin üstüne kağıt havlu konulup, kapağı kapatılır 10 dak demlendikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır
Yarım su bardağı kapari
2 su bardağı pilavlık bulgur
300 grkuşbaşı dana eti
3 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Et küçük bir tencerede suyunu salıp, yeniden çekene kadar kavrulur Üzerini geçecek kadar su eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur Üzerine salça ve yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir Birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su ve pişmiş et ilave edilir Tuzu konulur, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır Diğer tarafta kapariler sudan geçirilir Tereyağı bir tavada ısıtılır ve üzerine kapariler eklenir Kısık ateşte karıştırılarak bir kaç dakika sotelenir Pilav suyunu yarı yarıya çekince kapari üzerine eklenir, karıştırılır Suyunu tamamen çekince tencerenin üstüne kağıt havlu konulup, kapağı kapatılır 10 dak demlendikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır