iltasyazilim
FD Üye
Kaplama Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta boy soğan
*2’li tavuklu göğsü
*2 5 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı arpa şehriyesi
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*Tuz
Kaplama Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuklar haşlanır Ve suyu süzülerek daha sonra kullanmak için bir kenara alınır Ardından 2 soğan küp küp doğranarak sıvı yağda rengi kahve rengine yakın olana kadar kavrulur Ayrılan tavuk suyu soğanın üstüne atılarak 23 dk kaynatılır Kaynayan su süzülerek suyu yine daha sonra kullanmak için kenara ayrılır (Soğanlar atılır) Bir tencereye tereyağ alınır ve arpa şehriye atılarak kavrulur ardından pirinçler atılarak kavrulma işlemine devam edilir Yeteri kadar kavrulunca soğanlı suyu üstüne atılır ve didik didik edilmiş tavuklar üstüne atılır Tuz da eklenerek pişmeye bırakılır Pişme tamamlanınca 1015 dk demlenmeye bırakılır
Afiyet olsun
*
*2 adet orta boy soğan
*2’li tavuklu göğsü
*2 5 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı arpa şehriyesi
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*Tuz
Kaplama Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuklar haşlanır Ve suyu süzülerek daha sonra kullanmak için bir kenara alınır Ardından 2 soğan küp küp doğranarak sıvı yağda rengi kahve rengine yakın olana kadar kavrulur Ayrılan tavuk suyu soğanın üstüne atılarak 23 dk kaynatılır Kaynayan su süzülerek suyu yine daha sonra kullanmak için kenara ayrılır (Soğanlar atılır) Bir tencereye tereyağ alınır ve arpa şehriye atılarak kavrulur ardından pirinçler atılarak kavrulma işlemine devam edilir Yeteri kadar kavrulunca soğanlı suyu üstüne atılır ve didik didik edilmiş tavuklar üstüne atılır Tuz da eklenerek pişmeye bırakılır Pişme tamamlanınca 1015 dk demlenmeye bırakılır
Afiyet olsun
*