iltasyazilim
FD Üye
Kaplumbağa Pasta Nasıl Yapılır
Kaplumbağa Pasta İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
1 kutu krema
3 adet kakaolu topkek
5 adet kivi
Kaplumbağa Pasta Yapılışı:
Geniş bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üstteki seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar en ince ayrıntısına kadar karıştırın
sonra elenmiş unu ek edin ve tahta bir kaşıkla çırpın
Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten daha sonra tüm malzemeyi her yerde çırpın
Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın
Yüz yetmiş beş derece fırında otuz dakika pişirin Piştikten sonradan soğutun ve ufak kareler halinde emin
Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin Eriyen çikolataları krema ile karıştırın Bu karışımı, ufak kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın
Kaplumbağa formu vereceğiniz vahşi önce streç film serin Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın
Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alın Topkeklerden dört adet but ve bir adet baş hazırlayıp, yerleştirin Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın Bonibonlarla süsleyin *
Kaplumbağa Pasta İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
1 kutu krema
3 adet kakaolu topkek
5 adet kivi
Kaplumbağa Pasta Yapılışı:
Geniş bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üstteki seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar en ince ayrıntısına kadar karıştırın
sonra elenmiş unu ek edin ve tahta bir kaşıkla çırpın
Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten daha sonra tüm malzemeyi her yerde çırpın
Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın
Yüz yetmiş beş derece fırında otuz dakika pişirin Piştikten sonradan soğutun ve ufak kareler halinde emin
Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin Eriyen çikolataları krema ile karıştırın Bu karışımı, ufak kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın
Kaplumbağa formu vereceğiniz vahşi önce streç film serin Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın
Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alın Topkeklerden dört adet but ve bir adet baş hazırlayıp, yerleştirin Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın Bonibonlarla süsleyin *