iltasyazilim
FD Üye
Kapris Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*25 su bardağı un
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı tuz
*100150 g küçük doğranmış kaşar peynirimozzarella peyniri
*14 (çeyrek) demet ince doğranmış maydanoz
*100g küçük doğranmış kurutulmuş domates
*2 yumurta
*3 çorba kaşığı sıvı yağı
*15 su bardağı ayrankefir
Kapris Ekmek Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar herkese ? Kapris Ekmek (Caprese) aynı ismi taşıyan, Mozzarella peynir, domates, fesleğen veya nane gibi yeşilliklerden oluşan salatanın hamurla buluşmuş hali ?
1
*Öncelikle kuru domates, kaşar peyniri ve maydanoz doğranır
*Ayrı bir kaba elenmiş un, kabartma tozu, karbonat ve tuz eklenerek karıştırılır
*Doğranmış olan domates, peynir ve maydanozlar unun içine eklenir ve harmanlanır
*Yumurtalar tel çırpıcı ile çırpılır, üzerine sıvı yağ, ayrankefir eklenir ve birlikte karıştırılır
*Bütün malzemeler spatula yardımıyla güzelce karıştırılır
*Yoğun kek kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapılabilir
*Hamur, hafifçe yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökülür Üzerine maydanoz yaprakları konulur
*Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir (Üzeri kızardıktan sonra içi hala pişmemişse yağlı kağıt ile kapatarak bir süre daha pişirmeye devam edebilirsiniz Ekmek sıcakken oldukça lezzetliydi, fakat soğuduğu zaman içindeki kaşar peyniri çok fazla hissedilmedi Beyaz peynir daha çok yakışabilir ?) AFİYET OLSUN!
*25 su bardağı un
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı tuz
*100150 g küçük doğranmış kaşar peynirimozzarella peyniri
*14 (çeyrek) demet ince doğranmış maydanoz
*100g küçük doğranmış kurutulmuş domates
*2 yumurta
*3 çorba kaşığı sıvı yağı
*15 su bardağı ayrankefir
Kapris Ekmek Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar herkese ? Kapris Ekmek (Caprese) aynı ismi taşıyan, Mozzarella peynir, domates, fesleğen veya nane gibi yeşilliklerden oluşan salatanın hamurla buluşmuş hali ?
1
*Öncelikle kuru domates, kaşar peyniri ve maydanoz doğranır
*Ayrı bir kaba elenmiş un, kabartma tozu, karbonat ve tuz eklenerek karıştırılır
*Doğranmış olan domates, peynir ve maydanozlar unun içine eklenir ve harmanlanır
*Yumurtalar tel çırpıcı ile çırpılır, üzerine sıvı yağ, ayrankefir eklenir ve birlikte karıştırılır
*Bütün malzemeler spatula yardımıyla güzelce karıştırılır
*Yoğun kek kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapılabilir
*Hamur, hafifçe yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökülür Üzerine maydanoz yaprakları konulur
*Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir (Üzeri kızardıktan sonra içi hala pişmemişse yağlı kağıt ile kapatarak bir süre daha pişirmeye devam edebilirsiniz Ekmek sıcakken oldukça lezzetliydi, fakat soğuduğu zaman içindeki kaşar peyniri çok fazla hissedilmedi Beyaz peynir daha çok yakışabilir ?) AFİYET OLSUN!