Lahanalı tanımlardan en sevileni olan kapuska tıpkı hengamda vitamin deposu! İşte nefis kapuska tanımı...
Kapuska Tanımı
Gereçler;
1 kg lahana
350 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı likit yağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Al toz biber
Kapuskanın Hazırlanışı
Lahanayı yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye yağı ve soğanı alıp kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı ek edin. Akabinde lahanayı ve sıcak suyu ek edip kapağını kapatın. Lahanalar yumuşadığında tuz ve baharatları, daha sonra da kalan 1 bardak sıcak suyu ek edin. Lahana suyunu çekene kadar pişirin.