iltasyazilim
FD Üye
Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 bütün kapuskanın yarısı
*1 çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tane büyük soğan
*1 diş sarımsak
*2 adet havuç
Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Bugünü Kapuska Günü ilan ediyorum Öyle büyük bir kapuska almışım ki hem yemeğini hem turşusunu yaptım Turşunun da tarifini vereceğim Özellikle benim gibi 2 yaşında bir kızı ya da çocuğu olanlar inanılmaz pratik ve lezzetli yapımı kolay bir turşu Şimdi kızım uykudayken yemeği ocağa atmanın zamanı geldi ) Tencerenin altını açıp içine yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sonra içine havuçları da ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam ediyoruz Bir yarım kapuskayı ortadan tekrar ikiye kesip ince ve uzun bir şekilde doğruyoruz Yıkayıp süzdüğümüz kapuskaları tencereye koyup güzelce diğer malzemeler (tenceredekiler) ile harmanlıyoruz Sonrasında bir kaseye salçaları koyuyoruz üzerine ilik su ile bir cimdik tuz atıp karıştırıp tencereye ilave ediyoruz Ve son işlem pirinçimizi de koyduktan sonra tuzunu, karabiberini, pulbiberini de ekleyip üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu(sıcak su) koyup yüksek ateşte kaynatıyoruz İlk 10 dakika yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Bu arada ben kurban bayramında yapmış olduğum kurbanın bacak etlerinin yağını ekledim İlk duyduğunuz da size kötü geliyor olabilir fakat tadı efsane oldu ve kokusuna falan yansımadı Aksine müthiş bir lezzet verdi Allah bereketi ile yemeyi nasip etsin
*1 bütün kapuskanın yarısı
*1 çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tane büyük soğan
*1 diş sarımsak
*2 adet havuç
Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Bugünü Kapuska Günü ilan ediyorum Öyle büyük bir kapuska almışım ki hem yemeğini hem turşusunu yaptım Turşunun da tarifini vereceğim Özellikle benim gibi 2 yaşında bir kızı ya da çocuğu olanlar inanılmaz pratik ve lezzetli yapımı kolay bir turşu Şimdi kızım uykudayken yemeği ocağa atmanın zamanı geldi ) Tencerenin altını açıp içine yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sonra içine havuçları da ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam ediyoruz Bir yarım kapuskayı ortadan tekrar ikiye kesip ince ve uzun bir şekilde doğruyoruz Yıkayıp süzdüğümüz kapuskaları tencereye koyup güzelce diğer malzemeler (tenceredekiler) ile harmanlıyoruz Sonrasında bir kaseye salçaları koyuyoruz üzerine ilik su ile bir cimdik tuz atıp karıştırıp tencereye ilave ediyoruz Ve son işlem pirinçimizi de koyduktan sonra tuzunu, karabiberini, pulbiberini de ekleyip üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu(sıcak su) koyup yüksek ateşte kaynatıyoruz İlk 10 dakika yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Bu arada ben kurban bayramında yapmış olduğum kurbanın bacak etlerinin yağını ekledim İlk duyduğunuz da size kötü geliyor olabilir fakat tadı efsane oldu ve kokusuna falan yansımadı Aksine müthiş bir lezzet verdi Allah bereketi ile yemeyi nasip etsin