iltasyazilim
FD Üye
Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr et
*Küçük boy lahana ( orta boyun yarısı )
*1 adet soğan
*1 çay bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı salça
*Bir tutam nane
*İsteğe göre pulbiber
Kapuska Tarifi Yapılışı Önce eti tencereye alıyoruz İçine hiç su koymadan ocağı yakıyoruz Kısık ateşte kapağını kapatıyoruz Etler kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar kontrollü olarak pişiriyoruz
Etler suyunu çekince sıvı yağ ekleyip, yemeklik doğranmış soğanları katıyoruz, kavuruyoruz
Salçayı ekliyoruz karıştırıyoruz
İnce doğranmış lahanaları ve naneyi ekleyip iyice harmanlıyoruz Kapağını kapatıp kısık ateşte biraz böyle öldürüyoruz
Üzerine kaynar su ve tuzunu katıyoruz
Yemek iyice hızlı kaynarken 1 çay bardağı pilavlık bulgur ekliyoruz Kısık ateşte kapağını kapatıyoruz Ağır ağır pişiriyoruz Sıcak olarak servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN
*250 gr et
*Küçük boy lahana ( orta boyun yarısı )
*1 adet soğan
*1 çay bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı salça
*Bir tutam nane
*İsteğe göre pulbiber
Kapuska Tarifi Yapılışı Önce eti tencereye alıyoruz İçine hiç su koymadan ocağı yakıyoruz Kısık ateşte kapağını kapatıyoruz Etler kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar kontrollü olarak pişiriyoruz
Etler suyunu çekince sıvı yağ ekleyip, yemeklik doğranmış soğanları katıyoruz, kavuruyoruz
Salçayı ekliyoruz karıştırıyoruz
İnce doğranmış lahanaları ve naneyi ekleyip iyice harmanlıyoruz Kapağını kapatıp kısık ateşte biraz böyle öldürüyoruz
Üzerine kaynar su ve tuzunu katıyoruz
Yemek iyice hızlı kaynarken 1 çay bardağı pilavlık bulgur ekliyoruz Kısık ateşte kapağını kapatıyoruz Ağır ağır pişiriyoruz Sıcak olarak servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN