iltasyazilim
FD Üye
Kapuskam Tarifi İçin Malzemeler
*Beyaz lahana (kişi sayınıza göre ayarlamalısınız)
*1 orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı salça (ben biber kullandım)
*2 yemek kaşığı bulgur veya pirinç de olur
*1 su bardağı kemik suyu
*Tuz, karabiber, pulbiber
Kapuskam Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağı koyulur, biraz ısındıktan sonra yemeklik doğranan soğanlarla birlikte kavrulur ve salça eklenir Biraz karıştırdıktan sonra doğranan ve yıkanan lahanaları ,tuzu ,karabiberi, pulbiberi tencereye koyup üzerine kemik suyunu da ilave ediyoruz Ardından kapağını kapatıp özdeşleşene kadar pişirip üzerine biraz çıkacak kadar kaynar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
*Beyaz lahana (kişi sayınıza göre ayarlamalısınız)
*1 orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı salça (ben biber kullandım)
*2 yemek kaşığı bulgur veya pirinç de olur
*1 su bardağı kemik suyu
*Tuz, karabiber, pulbiber
Kapuskam Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağı koyulur, biraz ısındıktan sonra yemeklik doğranan soğanlarla birlikte kavrulur ve salça eklenir Biraz karıştırdıktan sonra doğranan ve yıkanan lahanaları ,tuzu ,karabiberi, pulbiberi tencereye koyup üzerine kemik suyunu da ilave ediyoruz Ardından kapağını kapatıp özdeşleşene kadar pişirip üzerine biraz çıkacak kadar kaynar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun