Kar Körlüğü Hakkında Ne Biliyoruz? Şahsen ben duymamıştım ve öbür geldi bana ama ne değin garip bir hastalık Kar Körlüğü 1548424945 1548424945 karkorluguhakkindanebiliyoruz5c4fc4210c8f0karkorluguhakkindanebiliyoruz5c4fc4210c8f0 karkorluguhakkindanebiliyoruz5c4fc4210c8f0 Kar körlüğü nedir? Kar, buz ya da sudan yansıyan güneş ışığının gözün üstteki yüzeyindeki dokuya zarar vermesiyle sonuçlanan göz rahatsızlığına kar körlüğü denir Belirtileri; Kar körlüğünün belirtileri 12 saat içerisinde kendisini gösterir başlangıçta gözlerde hastalık ve kuruluk görülür ve zamanla gösterme bulanıklaşmaya başlar göz kırpmak ve gözleri hareket ettirmek harika acı verir Göz kapakları kızarır, şişer ve gözleri açmada güçlük yaşanır Tedavisi için ; Hafif bir olgu birkaç gün içerisinde geçecektir Ama soğuk kompres uygulayabilir ve gözü ışıktan koruyacak bir sargı koyabilirsiniz Durum ciddi olması halinde anında doktora başvurulmalı, belirlenmiş olmadan hiç bir hap kullanılmamalıdır id Önlemek için neler yapılabilir? Kar körlüğü güneş gözlüğü doğruca önlenebilir ya da kayak yaparken kayak gözlüğü kullanılması önerilmektedir Eğer kar körlüğü birkaç gün içerisinde geçmez ya da çok artı acı vermeye başlarsa anında bir doktora başvurulması gerekmektedir