iltasyazilim
FD Üye
Kar Taneli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 tane bütün yumurta (oda ısısında)
*1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*1 büyük çay bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Kakaolu kısım için;
*2 tatlı kaşığı türk kahvesi (isteğe bağlı)
*50 gramlık kakao( kakao miktarını zevkinize göre ayarlaryabilirsiniz)
Kar Taneli Kurabiye Tarifi Yapılışı Kakao ve kahve hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp henüz ele yapışıyorken hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayıralım kenara
Fazla olan hamura kakao ve kahve ekleyelim gerekiyorsa un ilevesi yaparak ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Aynı şekilde ayırdığımız beyaz hamurada ele yapışmayacak şekilde un ilevesi yapalım
Üzerlerini örterek yarım saat dinlendirelim
Ortam sıcaksa buzdolabında bekletiniz
Yağlı kağıt yardımı ile her iki hamuruda ayrı ayrı çok inceltmeden açalım
Kakaolu hamurdan yuvarlak kalıp veya su bardağı ile daireler keserek tepsiye yerleştirelim
Kar tanesi şeklindeki kopat yardımı ile beyaz hamurdan alarak* kakaolu olanların üzerlerine koyalım
160 derece fırında 1012 dakika pişirelim
AFİYET OLSUN
*250 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 tane bütün yumurta (oda ısısında)
*1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*1 büyük çay bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Kakaolu kısım için;
*2 tatlı kaşığı türk kahvesi (isteğe bağlı)
*50 gramlık kakao( kakao miktarını zevkinize göre ayarlaryabilirsiniz)
Kar Taneli Kurabiye Tarifi Yapılışı Kakao ve kahve hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp henüz ele yapışıyorken hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayıralım kenara
Fazla olan hamura kakao ve kahve ekleyelim gerekiyorsa un ilevesi yaparak ele yapışmayan bir hamur elde edelim
Aynı şekilde ayırdığımız beyaz hamurada ele yapışmayacak şekilde un ilevesi yapalım
Üzerlerini örterek yarım saat dinlendirelim
Ortam sıcaksa buzdolabında bekletiniz
Yağlı kağıt yardımı ile her iki hamuruda ayrı ayrı çok inceltmeden açalım
Kakaolu hamurdan yuvarlak kalıp veya su bardağı ile daireler keserek tepsiye yerleştirelim
Kar tanesi şeklindeki kopat yardımı ile beyaz hamurdan alarak* kakaolu olanların üzerlerine koyalım
160 derece fırında 1012 dakika pişirelim
AFİYET OLSUN