Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kara Erik Reçeli (Kıvamı Yerinde)

Kara Erik Reçeli (Kıvamı Yerinde)
0
130

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kara Erik Reçeli (Kıvamı Yerinde) Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 kg kara erik
*1 5 kg şeker
*Yarım limon suyu
*Bir kaç erik çekirdeği

Kara Erik Reçeli (Kıvamı Uygun) Tarifi Yapılışı Merhabalar sizlere müthiş tadı uygun kıvamlı bir reçel tarifi vermek istiyorum
Başta erikler bir hoş yıkandıktan sonradan 4 ’e bölünür ,tencereye alınır ,üstüne şeker ve eriğin çekirdeğinden koyularak 6 7 saat bekletilir Ardından ocağa alınır ve kısık ateşte 1 5 saat pişmeye bırakılır, pişmeye yarım saat kala limon suyu koyulur ,piştikten sonradan kavanozlara konulup soğuması beklenir Kapağı sıcak kapatmıyoruz, terleme yapıp reçelin şekerlenmesine sebep olur, soğuduktan sonradan kapağı kapatılıp serin yerde muhafaza edilir
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt