nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kara Erik Reçeli (Kıvamı Yerinde) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 kg kara erik
*1 5 kg şeker
*Yarım limon suyu
*Bir kaç erik çekirdeği
Kara Erik Reçeli (Kıvamı Uygun) Tarifi Yapılışı Merhabalar sizlere müthiş tadı uygun kıvamlı bir reçel tarifi vermek istiyorum
Başta erikler bir hoş yıkandıktan sonradan 4 ’e bölünür ,tencereye alınır ,üstüne şeker ve eriğin çekirdeğinden koyularak 6 7 saat bekletilir Ardından ocağa alınır ve kısık ateşte 1 5 saat pişmeye bırakılır, pişmeye yarım saat kala limon suyu koyulur ,piştikten sonradan kavanozlara konulup soğuması beklenir Kapağı sıcak kapatmıyoruz, terleme yapıp reçelin şekerlenmesine sebep olur, soğuduktan sonradan kapağı kapatılıp serin yerde muhafaza edilir
*1 5 kg kara erik
*1 5 kg şeker
*Yarım limon suyu
*Bir kaç erik çekirdeği
Kara Erik Reçeli (Kıvamı Uygun) Tarifi Yapılışı Merhabalar sizlere müthiş tadı uygun kıvamlı bir reçel tarifi vermek istiyorum
Başta erikler bir hoş yıkandıktan sonradan 4 ’e bölünür ,tencereye alınır ,üstüne şeker ve eriğin çekirdeğinden koyularak 6 7 saat bekletilir Ardından ocağa alınır ve kısık ateşte 1 5 saat pişmeye bırakılır, pişmeye yarım saat kala limon suyu koyulur ,piştikten sonradan kavanozlara konulup soğuması beklenir Kapağı sıcak kapatmıyoruz, terleme yapıp reçelin şekerlenmesine sebep olur, soğuduktan sonradan kapağı kapatılıp serin yerde muhafaza edilir