iltasyazilim
FD Üye
Kara Lahana Mezesi (Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler
*Bir büyük kara lahana
*Bir çorba kaşığı kaya tuzu
*Yarım çay bardağı sirke
*Bir çay bardağı su
*4 veya 5 tane limon tuzu
Kara Lahana Mezesi (Turşusu) Tarifi Yapılışı Bu hazırladığımız tarif restorantlar da kebap, balığın yanına sunulan mezedir Benim sofralarımın vazgeçilmezidir Bu meze kara lahanayı sevenler için çok güzel pratik buzdolabın da hazır meze bulundurmuş olacaksınız
Lahanamızı ince ince doğrayıp büyük bir kaba alıyoruz Üstüne bir kaşık kaya tuzunu serpip tuzla lahanayı ovuyoruz 10 veya 15 dk bekletiyoruz Bu sırada lahana biraz yumuşayacak Bir tane normal büyüklükte lahanadan bir kilogramlık kavanoz doluyor Lahanamızı kavanoza bastırıyoruz Bir çay bardağı suya limon tuzunu koyup eritiyoruz Yarım çay bardağı sirkeyi kavanoza boşaltıyoruz Bir çay bardağı suyu da lahanamıza ilave ediyoruz Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çeviriyoruz Böylece suyu lahananın her yerine dağılmış olur Bu tarifi buzdolabın da koruyoruz 5 veya 6 gün sonra yemeye hazır
*Bir büyük kara lahana
*Bir çorba kaşığı kaya tuzu
*Yarım çay bardağı sirke
*Bir çay bardağı su
*4 veya 5 tane limon tuzu
Kara Lahana Mezesi (Turşusu) Tarifi Yapılışı Bu hazırladığımız tarif restorantlar da kebap, balığın yanına sunulan mezedir Benim sofralarımın vazgeçilmezidir Bu meze kara lahanayı sevenler için çok güzel pratik buzdolabın da hazır meze bulundurmuş olacaksınız
Lahanamızı ince ince doğrayıp büyük bir kaba alıyoruz Üstüne bir kaşık kaya tuzunu serpip tuzla lahanayı ovuyoruz 10 veya 15 dk bekletiyoruz Bu sırada lahana biraz yumuşayacak Bir tane normal büyüklükte lahanadan bir kilogramlık kavanoz doluyor Lahanamızı kavanoza bastırıyoruz Bir çay bardağı suya limon tuzunu koyup eritiyoruz Yarım çay bardağı sirkeyi kavanoza boşaltıyoruz Bir çay bardağı suyu da lahanamıza ilave ediyoruz Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çeviriyoruz Böylece suyu lahananın her yerine dağılmış olur Bu tarifi buzdolabın da koruyoruz 5 veya 6 gün sonra yemeye hazır