iltasyazilim
FD Üye
Kara Şimşek Pilavi Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*4 yemek kaşığı tereyağ
*1 soğan
*Tuz
Kara Şimşek Pilavi Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*Öncelikle yeşil mercimekleri haşlıyorum ve yarı diri kalmalı iyice ezilmemeli ve suyunu bir kenara alıyoruz
*Soğanları doğrayıp, kavuruyoruz
*Bulguru ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz
*Sonra haşlanan mercimekleri ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz
*Ayırdığımız haşlama suyunu ekleyip ve yetmiyorsa su eklenebilir
*Tuzunu ayarlayıp, pişmeye bırakıyoruz
*Daha sonra 3 yemek kaşığı tereyağ kavurup, üzerine döküyoruz, pilavimızın dinlenmeye bırakıyoruz
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*4 yemek kaşığı tereyağ
*1 soğan
*Tuz
Kara Şimşek Pilavi Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*Öncelikle yeşil mercimekleri haşlıyorum ve yarı diri kalmalı iyice ezilmemeli ve suyunu bir kenara alıyoruz
*Soğanları doğrayıp, kavuruyoruz
*Bulguru ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz
*Sonra haşlanan mercimekleri ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz
*Ayırdığımız haşlama suyunu ekleyip ve yetmiyorsa su eklenebilir
*Tuzunu ayarlayıp, pişmeye bırakıyoruz
*Daha sonra 3 yemek kaşığı tereyağ kavurup, üzerine döküyoruz, pilavimızın dinlenmeye bırakıyoruz