iltasyazilim
FD Üye
Kara Üzümlü Kayısı Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr kara üzüm (bir kase)
*8 adet kuru yada yaş kayısı
*5 bardak su (1 litre)
*Yarım su bardağı toz şeker
Kara Üzümlü Kayısı Hoşafı Tarifi Yapılışı Üzümü bol suyla yıkayıp rengini ve tozunu akıtıp tencere alıp, üzerine 5 bardak suyu ekleyelim 5 dk kaynattıktan sonra şekerini ilave edelim Kullanacağımız kayısı kuru kayısı ise şekerle birlikte onu da ekleyelim Şu an mevsimi olduğu için ben yaş (taze) kullanmayı tercih ettim ve şekerle birlikte üzümü 10 dk kaynatıp kayısıyı ilave edip hepsini 5 dk daha kaynattım Kuru kayısı kullanacaksanız eğer şekerle birlikte atıp hepsini 1015 dk kaynatın, kısık ateşte ve altını kapatın
Bu sıcak günler de dolapta soğuk soğuk yemeklerin yanında yada tek içmek için harika oluyor, şimdiden Afiyet olsun
*200 gr kara üzüm (bir kase)
*8 adet kuru yada yaş kayısı
*5 bardak su (1 litre)
*Yarım su bardağı toz şeker
Kara Üzümlü Kayısı Hoşafı Tarifi Yapılışı Üzümü bol suyla yıkayıp rengini ve tozunu akıtıp tencere alıp, üzerine 5 bardak suyu ekleyelim 5 dk kaynattıktan sonra şekerini ilave edelim Kullanacağımız kayısı kuru kayısı ise şekerle birlikte onu da ekleyelim Şu an mevsimi olduğu için ben yaş (taze) kullanmayı tercih ettim ve şekerle birlikte üzümü 10 dk kaynatıp kayısıyı ilave edip hepsini 5 dk daha kaynattım Kuru kayısı kullanacaksanız eğer şekerle birlikte atıp hepsini 1015 dk kaynatın, kısık ateşte ve altını kapatın
Bu sıcak günler de dolapta soğuk soğuk yemeklerin yanında yada tek içmek için harika oluyor, şimdiden Afiyet olsun