iltasyazilim
FD Üye
Karaahana Sapı Kavurması (Böyle Daha Çok Sevildi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet karalahana
*Yarım çay bardağı bulgur
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük boy kuru soğan
*2 adet kırmızı kapya ( acı isterseniz çıkıyor) biber
*7 dal maydanoz
*1 dış sarımsak
*Tuz
*Pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karaahana Sapı Kavurması (Böyle Daha Çok Sevildi) Tarifi Yapılışı Karalahana saplarını minik parçalar halinde keselim Bir tencereye su koyup kaynatın içine kesilen saplarını boşaltın Saplar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Bu arada sarımsağı soğanı ve biberleri küp küp doğrayın sıvı yağ döktüğümüz tavaya boşaltıp kavurmaya devam edelim Yumuşamış lahana saplarını süzgeçten geçirip tavaya ekleyip kavuralım Bulgur ve pirinci de ilave edin Tuzunu baharatını ve ince kıyılmış maydanoz da ekleyin Üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çektikten sonra servise hazır
*1 demet karalahana
*Yarım çay bardağı bulgur
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük boy kuru soğan
*2 adet kırmızı kapya ( acı isterseniz çıkıyor) biber
*7 dal maydanoz
*1 dış sarımsak
*Tuz
*Pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karaahana Sapı Kavurması (Böyle Daha Çok Sevildi) Tarifi Yapılışı Karalahana saplarını minik parçalar halinde keselim Bir tencereye su koyup kaynatın içine kesilen saplarını boşaltın Saplar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Bu arada sarımsağı soğanı ve biberleri küp küp doğrayın sıvı yağ döktüğümüz tavaya boşaltıp kavurmaya devam edelim Yumuşamış lahana saplarını süzgeçten geçirip tavaya ekleyip kavuralım Bulgur ve pirinci de ilave edin Tuzunu baharatını ve ince kıyılmış maydanoz da ekleyin Üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çektikten sonra servise hazır