iltasyazilim
FD Üye
Karabiberli Soğanlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kuşbaşı et
*1 su bardağı pirinç
*2 büyük soğan
*2, 5 çay kaşığı dolusu karabiber
*Tuz
*Zeytinyağ
Karabiberli Soğanlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi yıkayıp süzüyoruz Etimizi düdüklüde çok az suyla 20 dakika kadar pişiriyoruz (bu pilavın orjinali kemikli et haşlanarak tel tel olan *kemik etinden oluyor ama kuşbaşıyla da oluyor)Soğanımızı ikiye bölüp uzun halka halka doğruyoruz Pilavı yapacağımız tavaya soğan ,karabiber ve tuzu koyup soğanları elimizle ovuyoruz, üzerine pişen etleri de yayıyoruz Zeytinyağını da üzerine gezdiriyoruz ve en son pirinçimizi ekliyoruz Eti pişirdiğimiz suyu da pilavın bir kenarından karıştırmadan koyuyoruz (2, 5 su bardağı)suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*300 gr kuşbaşı et
*1 su bardağı pirinç
*2 büyük soğan
*2, 5 çay kaşığı dolusu karabiber
*Tuz
*Zeytinyağ
Karabiberli Soğanlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi yıkayıp süzüyoruz Etimizi düdüklüde çok az suyla 20 dakika kadar pişiriyoruz (bu pilavın orjinali kemikli et haşlanarak tel tel olan *kemik etinden oluyor ama kuşbaşıyla da oluyor)Soğanımızı ikiye bölüp uzun halka halka doğruyoruz Pilavı yapacağımız tavaya soğan ,karabiber ve tuzu koyup soğanları elimizle ovuyoruz, üzerine pişen etleri de yayıyoruz Zeytinyağını da üzerine gezdiriyoruz ve en son pirinçimizi ekliyoruz Eti pişirdiğimiz suyu da pilavın bir kenarından karıştırmadan koyuyoruz (2, 5 su bardağı)suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.