iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
1 yumurta 80 gram un (yarım su bardağından az fazla) 80 gram karabuğday unu (yarım su bardağından az fazla) 40 gram tuzsuz tereyağ (eritilmiş) 5 adet ince kıyılmış fesleğen yaprağı yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı esmer şeker
Hazırlanışı;
Yoğurma kabında tüm malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin Hamuru 15 dakika kadar buzdolabında bekletin Elinizle hamuru rulo haline getirerek 1 parmak kalınlığında bisküviler kesin Fırın tepsisine kağıt sererek bisküvileri üzerine sıralayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bisküvileri pişmeye bırakın 15 – 20 dakika sonra altın rengini alınca bisküviler pişmiş demektir Hava geçirmeyen bir kapta bisküvileri 4 – 5 gün süreyle saklayabilirsiniz
Afiyet olsun
1 yumurta 80 gram un (yarım su bardağından az fazla) 80 gram karabuğday unu (yarım su bardağından az fazla) 40 gram tuzsuz tereyağ (eritilmiş) 5 adet ince kıyılmış fesleğen yaprağı yarım çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı esmer şeker
Hazırlanışı;
Yoğurma kabında tüm malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin Hamuru 15 dakika kadar buzdolabında bekletin Elinizle hamuru rulo haline getirerek 1 parmak kalınlığında bisküviler kesin Fırın tepsisine kağıt sererek bisküvileri üzerine sıralayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bisküvileri pişmeye bırakın 15 – 20 dakika sonra altın rengini alınca bisküviler pişmiş demektir Hava geçirmeyen bir kapta bisküvileri 4 – 5 gün süreyle saklayabilirsiniz
Afiyet olsun