iltasyazilim
FD Üye
Karabuğday Pilavı Köfteli Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı karabuğday
*100 gram tereyağı
*Tuz
*Haşlanması için lazım olan kadar su
Köfte;
*350 gram dana kıyma
*1 büyük kuru soğan
*3 yemek kaşığ erinmiş tereyağı
*3 orta boy domates ve ya 2 yk domates salçası
*Tuz, karabiber ve haşlanması için su
Karabuğday Pilavı Köfteli Tarifi Yapılışı Sağlıklı bir yemek çocuklar için ( +3 yaş üstü )
İlk önce köfteleri yapalım Kıyma üzerine tuz karabiber dökerek iyice karıştırıyoruz
Sonra tuzlu suda kısık ateşte tam pişene kadar bekliyoruz İlk önce tabiki yüksek ateşte, üzerine toparlanan köpüğü aldıktan sonra kısık ateşe ayarlıyoruz ocağı kapağı az aralı olarak
Başka bir tencere de soğanı yemeklik doğruyoruz ve yağda kızılı renk alana kadar kavuruyoruz Sonra kabuğu soyulmuş ve yemeklik doğrayıp kızılı soğan üzerine ilave ediyoruz 57 dakika kadar orta ateşte soteliyoruz Pişmiş köfte bulyonunu üzerine döküyoruz ve en son köfteleri de ilave eğiyoruz 715 dakika kadar pişmiş olur
( köfteleri haşlarken suyunu çok ilave etmeyelim Hem etin tadı kaçar, Hemde sos çok sulu olmamalı )
Karabuğdayı ayırtılıyoruzYıkıyoruz ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz Tuzunu da hemen ilave ediyoruz Orta ateşte suyu çekilene kadar pişiriyoruz
Üzerine tereyağını ilave edip kapağını kapatıp dem almaya bırakıyoruz tam kısık ateşte
( karabuğdayın suyunu da çok ilave etmeleyim Çünkü diri olarak, tane tane olarak kalması gerekli )
Sos ve pilav sıcak servis edilir
Nuş olsun
*3 su bardağı karabuğday
*100 gram tereyağı
*Tuz
*Haşlanması için lazım olan kadar su
Köfte;
*350 gram dana kıyma
*1 büyük kuru soğan
*3 yemek kaşığ erinmiş tereyağı
*3 orta boy domates ve ya 2 yk domates salçası
*Tuz, karabiber ve haşlanması için su
Karabuğday Pilavı Köfteli Tarifi Yapılışı Sağlıklı bir yemek çocuklar için ( +3 yaş üstü )
İlk önce köfteleri yapalım Kıyma üzerine tuz karabiber dökerek iyice karıştırıyoruz
Sonra tuzlu suda kısık ateşte tam pişene kadar bekliyoruz İlk önce tabiki yüksek ateşte, üzerine toparlanan köpüğü aldıktan sonra kısık ateşe ayarlıyoruz ocağı kapağı az aralı olarak
Başka bir tencere de soğanı yemeklik doğruyoruz ve yağda kızılı renk alana kadar kavuruyoruz Sonra kabuğu soyulmuş ve yemeklik doğrayıp kızılı soğan üzerine ilave ediyoruz 57 dakika kadar orta ateşte soteliyoruz Pişmiş köfte bulyonunu üzerine döküyoruz ve en son köfteleri de ilave eğiyoruz 715 dakika kadar pişmiş olur
( köfteleri haşlarken suyunu çok ilave etmeyelim Hem etin tadı kaçar, Hemde sos çok sulu olmamalı )
Karabuğdayı ayırtılıyoruzYıkıyoruz ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz Tuzunu da hemen ilave ediyoruz Orta ateşte suyu çekilene kadar pişiriyoruz
Üzerine tereyağını ilave edip kapağını kapatıp dem almaya bırakıyoruz tam kısık ateşte
( karabuğdayın suyunu da çok ilave etmeleyim Çünkü diri olarak, tane tane olarak kalması gerekli )
Sos ve pilav sıcak servis edilir
Nuş olsun