iltasyazilim
FD Üye
Karabuğday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*50 gram karabuğday
*10 gram siyah pirinç
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*1 fincan turşu suyu
*1 adet defne yaprağı
*23 damla limon suyu
*12 çay kaşığı kaya tuzu
Karabuğday Pilavı Tarifi Yapılışı 1 Karabuğday ve pirinçi aynı kap içerisinde 5 dakika sıcak suda bekletelim
2 Suyunu süzdükten sonra ayrı bir kaba alıp 5 dakika kurumasını bekleyelim
3 Tencerimizi orta ateşte açıp zeytinyağını ekleyelim
4 Ardından karabuğday ve pirinç karışımını ekleyip 3 dakika tek tek olana kadar karıştıralım
5 Turşu suyunu ekledikten sonra su pilavın üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyelim
6 Tuz ve limonu koyup karıştıralım ardından üzerine defne yaprağını koyup kısık ateşte pişirmeye bırakalım
AFİYET OLSUN
*50 gram karabuğday
*10 gram siyah pirinç
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*1 fincan turşu suyu
*1 adet defne yaprağı
*23 damla limon suyu
*12 çay kaşığı kaya tuzu
Karabuğday Pilavı Tarifi Yapılışı 1 Karabuğday ve pirinçi aynı kap içerisinde 5 dakika sıcak suda bekletelim
2 Suyunu süzdükten sonra ayrı bir kaba alıp 5 dakika kurumasını bekleyelim
3 Tencerimizi orta ateşte açıp zeytinyağını ekleyelim
4 Ardından karabuğday ve pirinç karışımını ekleyip 3 dakika tek tek olana kadar karıştıralım
5 Turşu suyunu ekledikten sonra su pilavın üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyelim
6 Tuz ve limonu koyup karıştıralım ardından üzerine defne yaprağını koyup kısık ateşte pişirmeye bırakalım
AFİYET OLSUN