Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

karaciğerin boşaltımdaki gorevi nedir

karaciğerin boşaltımdaki gorevi nedir
0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
karaciğerin boşaltımdaki gorevi nedir ?
kısaca acıklarmısınız

Hucrelerde solunum olayında bazı besinler (proteinler) parcalandığında amonyak denilen ve cok zehirli olan bir sıvı oluşur Karaciğer, cok zehirli olan amonyağı, daha az zehirli olan ure ve urik aside cevirerek boşaltıma yardımcı olur
Karaciğer, yaşlanmış alyuvarlar hucrelerini parcalar ve oluşan atıklarını safra sıvısı ile bağırsaklara gondererek boşaltım yapar

Similar threads

karaciğerin boşaltımdaki görevi nedir ? kısaca açıklarmısınız Hücrelerde solunum olayında bazı besinler (proteinler) parçalandığında amonyak denilen ve fazla zehirli olan bir sıvı oluşur Karaciğer, çok zehirli olan amonyağı, daha az zehirli olan üre ve ürik aside çevirerek boşaltıma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
karaciğerin sindirimdeki gorevi nedir? nedir kısaca acıklarmısınız Karaciğer: Safra kesesi yardımıyla safra salgısı uretir Safra sıvısının gorev buyuk yağ tanelerini kucuk yağ parcalarına donuşturerek mekanik sindirim gercekleştirmektedir Karaciğerin bir başka gore ise proteinlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Boşaltım Sistemi proje odevi Boşaltım Sistemi konu anlatımı Boşaltım Sistemi ders notları Boşaltım Sistemi hakkında bilgi: Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Bobreklerin Boşaltım Sistemi İcin Onemi Bobrekler: Bel omurlarımızın iki yanında yer alan organlarımızdır Bobreğin şekli fasulyeye benzer Yaklaşık uzunluğu 10 cm ’dir Bobreklerimizin gorevi, vucudumuzun ceşitli faaliyetleri sonucu oluşan atık maddeleri kanımızdan suzerek uzaklaştırmaktır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Taşıma Ve Dolaşım Sistemi Taşıma Ve Dolaşım Sistemi Ozellikleri Taşıma Ve Dolaşım Canlılar, icinde yaşadıkları ortamdan aldıkları besin, oksijen, karbondioksit ve mineralleri vucutlarında yeni madde yapımı ve enerji uretiminde kullanırlar Hucrelerde hayatsal faaliyetler sonucu oluşan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,543Konular
981,905Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt