iltasyazilim
FD Üye
Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleri
Karadeniz Bölgesinin kayda değer ürünleri
Karadeniz Bölgesinin Ürünleri nelerdir
Karadenizde yetişen Ürünler
Bölgede yetişen esas tarım ürünleri şunlardır:
Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu üretim alanlarıdır Türkiye toplam üretiminin % 85'i bölgeden karşılanır
Nehir : Giresun'dan Gürcistan'a değin olan kıyı şeridinde yetiştirilir Rize çevresinde yoğunlaşır Türkiye toplam akarsu üretiminin %100'ü bu bölgeden karşılanır Natürel ekim alanı en sıcacık olan ürünlerimizdendir
Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümü'nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir Hem Batı Karadeniz'de Düzce dolaylarında da üretimi yapılır Türkiye toplam tütün üretiminin %13'ü bölgeden karşılanır
Darı : Tüm kıyı her tarafında yetiştirilir
Elma : Bölgede Amasya ilk olarak edinmek üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir
Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır
Ketenkenevir: Kastamonu başta edinmek üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir
Soya Fasulyesi: Ordu Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır
Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin Yusufeli) tarımı yapılır
Turunçgiller: Kış ılıklığı nedeniyle Rize çevresinde tarımı yapılır
Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır *
Karadeniz Bölgesinin kayda değer ürünleri
Karadeniz Bölgesinin Ürünleri nelerdir
Karadenizde yetişen Ürünler
Bölgede yetişen esas tarım ürünleri şunlardır:
Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu üretim alanlarıdır Türkiye toplam üretiminin % 85'i bölgeden karşılanır
Nehir : Giresun'dan Gürcistan'a değin olan kıyı şeridinde yetiştirilir Rize çevresinde yoğunlaşır Türkiye toplam akarsu üretiminin %100'ü bu bölgeden karşılanır Natürel ekim alanı en sıcacık olan ürünlerimizdendir
Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümü'nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir Hem Batı Karadeniz'de Düzce dolaylarında da üretimi yapılır Türkiye toplam tütün üretiminin %13'ü bölgeden karşılanır
Darı : Tüm kıyı her tarafında yetiştirilir
Elma : Bölgede Amasya ilk olarak edinmek üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir
Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır
Ketenkenevir: Kastamonu başta edinmek üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir
Soya Fasulyesi: Ordu Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır
Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin Yusufeli) tarımı yapılır
Turunçgiller: Kış ılıklığı nedeniyle Rize çevresinde tarımı yapılır
Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır *